На кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму відбувся попередній захист бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 242 «Туризм»

24 травня 2022 року

 

    24 травня 2022 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму пройшов попередній захист бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 242 «Туризм».

 

     В умовах воєнного часу перед Національним університетом біоресурсів і природокористування України та ННІ неперервної освіти і туризму стояло питання про заміну бакалаврської кваліфікаційної роботи – атестаційним екзаменом, проте відповідно до Стандарту вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 242 «Туризм» передбачено як атестаційний екзамен, так і написання кваліфікаційної роботи. Оскільки уточнюючих документів, які регламентували б зміни у вищезгаданому Стандарті з боку Міністерства освіти і науки України не було, тому на Вченій раді ННІ неперервної освіти і туризму було прийнято рішення, не зважаючи на всі складнощі написання бакалаврської роботи під час війни, все таки продовжити роботу над обраними темами дослідження.

 

     Свою роботу онлайн-конференція розпочала з привітального слова завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Інни Левицької, яка побажала усім учасникам успішно апробувати результати виконаних досліджень і якомога краще підготуватися до захисту кваліфікаційних робіт.
    Гарант ОП «Туризм» Ірина Кудінова ознайомила студентів із етапами організації атестаційного екзамену та захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт.

 

    Студенти представили свої доповіді і презентаційні роботи, що охоплювали широке коло актуальних питань з туристичної галузі, та є підсумовуванням набутих навичок, знань та умінь. Крім того, студенти могли проявити свою майстерність подавати матеріал наочно.


    У своїх бакалаврських роботах студенти показали вміння аналізувати досліджувану проблему, логічно та грамотно викладати свої думки у науковому стилі, обирати та застосовувати різноманітний інструментарій дослідження, дотримуватись академічної доброчесності. Кваліфікаційні роботи насичені графічним матеріалом, який дозволяє краще сприйняти і зрозуміти тему проведеного дослідження.




     Відповідно до протоколу попереднього захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт, студенти мали можливість представити ілюстрований матеріал, у якому висвітлили актуальність теми випускної кваліфікаційної роботи, обґрунтували її вибір, ознайомили присутніх з метою та завданнями дослідження, а також презентували основні результати роботи. Попередній захист робіт пройшов активно, з ретельним обговоренням актуальних питань. Членами комісії було відзначено високу підготовку здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм» у вирішенні поставлених завдань. Під час обговорення робіт, кожен студент міг почути як про недоліки, так і про переваги своєї роботи. В процесі онлайн спілкування студенти відповіли на зауваження та поставлені питання, змогли продемонструвати теоретичні знання та практичні навички з туристичної діяльності. Продовж роботи комісії відчувався позитивний настрій та доброзичливі настанови в напрямі покращення представлених робіт.

 

    На високому професійному рівні були представлені роботи Ірини Дранко, Катерини Зелепуго, Ярослави Середюк, Яна Коротаєвої, Олександри Хрещенко. Здобувачі ОС «Бакалавр» обрали актуальні і цікаві теми дослідження, зокрема: розробка туристичного бренду та інноваційного продукту культурно-пізнавального туризму, медичного туризму, формування системи маршрутів екологічного, сільського (зеленого) та гастрономісного туризму; мобільні технології в просуванні туристичного продукту на міжнародний ринок; система логістичного управління міжнародного туристичного оператора; розвиток франчайзингової мережі туристичних агентств; просування мега-івентів та івент-маркетинг міжнародного туристичного оператора; брендинг туристської дестинації та багато інших.
     Комісія у складі голови - завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, д.е.н., професора Інни Левицької, членів: д.т.н., проф. Валентини Бандури, д.е.н., проф. Сергія Бардаша, к.е.н., доц. Ірини Кудінової, к.е.н., доц. Стефанії Мосіюк, к.е.н. Лариси Гопкало, к.е.н., доц. Вікторії Самсонової та к.е.н., доцента Олени Москвічової оцінили рівень сформованості загальних та професійних компетенцій, набутих студентами у процесі опанування навчального та практичного матеріалу під час виконання кваліфікаційних досліджень.

    Члени комісії вдячні за роботу, цікавий та змістовний матеріал, яскраві та технічно правильно оформлені презентації під час попереднього захисту кваліфікаційних робіт!

Вітаємо студентів з гарними виступами, позитивними результатами та обміном корисним матеріалом!
Бажаємо успіхів в подальшому захисті!

Миру нам і Перемоги!

Олена Москвічова,
к.е.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook