Кафедра технологій виробництва молока та м’яса успішно проводить підсумкову атестацію студентів

23 травня 2022 року
НУБіП України

 

Підготовка фахівців за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» потребує знань основних понять у сфері стандартизації, метрології, сертифікації та управління безпекою виробництва продукції тваринництва. Необхідність адаптації національного законодавства до принципів, вимог і норм законодавчо-нормативної бази Співтовариства виступає необхідною передумовою для вирішення проблем інтеграції національної економіки до внутрішнього ринку ЄС загалом та активізації торговельно економічних відносин, зокрема. Мета дисципліни полягає у підготовці висококваліфікованих фахівців з необхідними теоретичними знаннями нормативних документів щодо виробництва якісної та безпечної продукції тваринництва. Предметом дисципліни  є директиви, постанови, регламенти ЄС та нормативні документи України щодо виробництва продукції тваринництва. Основним завданням дисципліни є вивчення системи технічного регулювання, зокрема, його сфер: стандартизації, метрології, сертифікації, акредитації, державного нагляду та систем управління якістю та безпечністю продукції тваринництва.

Для студентів екзаменаційна сесія – найвідповідальніша пора. Цього року вона особливо відповідальна, адже наша країна відстоює свою свободу і цінності. 23 травня доценти Іван Чумаченко та Тетяна Антонюк проводили іспити у студентів 4 курсу та 1 курсу скороченого терміну навчання із дисципліни «Директиви ЄС та стандарти у тваринництві».

Якщо звернутися до вікіпедії, іспит, також екзамен (з латинської examen) - найбільш поширена оцінка знань та вмінь людини (учня, студента тощо). Іспити бувають різними: університетськими, військовими, шкільними, online-іспит тощо, - але всі вони об’єднані однаковими традиціями.

Необхідно зазначити, що переважна більшість студентів, незважаючи на усі труднощі, активно працювала протягом семестру. Вони активно використовували Навчально-інформаційний портал НУБіП України. Водночас, учасниками освітнього процесу використовуються й інші канали зв’язку і віддаленої співпраці: месенджери, сервіси відеоконференцій (Zoom, Webex), електронна пошта тощо. Це дозволило як студентам, так і викладачам постійно перебувати в освітньому середовищі через усі доступні інформаційно-комунікаційні канали. І як результат – всі студенти отримали позитивні оцінки у результаті перевірки їх знань. Відповіді окремих студентів викликали жваву дискусію, проте вони чітко обґрунтовували свої відповіді.

Перший день екзаменаційної сесії був успішним. Бажаємо студентам подальших успішних іспитів!

 

 

Тетяна Антонюк

Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook