У полі зору навчально-методичної ради - підвищення рівня якості навчального процесу

23 травня 2022 року
       23 травня 2022 року відбулося засідання навчально-методичної ради університету за головування проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука. У вступному слові він зазначив, що освітній процес в університеті відбувається згідно графіка, незважаючи на складні умови воєнного стану. Проректор наголосив, що весняну екзаменаційну сесію, яка розпочалася сьогодні та буде проходити впродовж трьох тижнів, необхідно провести на високому методичному рівні.
 
       Оголосивши порядок денний він надав слово заступнику начальника навчального відділу Оксані Зазимко. Вона представила на розгляд присутніх перелік освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) та освітньо-професійних й освітньо-наукових програм другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2022 рік вступу. Декан економічного факультету Анатолій Діброва висловив уточнення до представленого переліку. Після голосування одноголосно вирішили клопотати перед Вченою радою щодо рекомендації до затвердження.
 
     В продовження попередньої доповіді Оксана Зазимко разом із Оленою Колесніковою представила на затвердження та рекомендацію до друку навчально-методичні видання:
  • «Каталогу освітніх програм підготовки бакалаврів на 2022-2023 навчальний рік»,
  • «Каталогу освітніх програм підготовки магістрів на 2022-2023 навчальний рік (у 3 томах)»,
  • «Каталогу навчальних планів і програм підготовки бакалаврів. 2022-2023 навчальний рік»,
  • «Каталогу навчальних планів і програм підготовки магістрів. 2022-2023 навчальний рік (українською та англійською мовами)»,
  • «Навчальні плани підготовки бакалаврів-2022»,
  • «Навчальні плани підготовки магістрів-2022».
     Одноголосно вирішили клопотати перед Вченою радою щодо рекомендації представлених видань до затвердження.
     Про оновлення навчально-методичних комплексів (НМК) дисциплін на 2022-2023 навчальний рік доповідала Лариса Кліх, завідувач навчально-методичного відділу. Зокрема вона нагадала, що оновленні робочі програми дисциплін та їх силабуси мають бути розміщені на офіційних вебсторніках кафедр до 10 червня, після чого розпочнеться перевірка готовності університету до нового навчального року.
 
     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський представив на розгляд ради та затвердження «Правил прийому на навчання у базовому закладі Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2022 рік». Він зазначив, що Правила прийому цього року дуже суттєво оновлені через введення воєнного стану в Україні. В обговоренні взяли участь Анатолій Діброва, декан економічного факультету; Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну; Володимир Костюк, завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. А.Г. Касьяненка.
 
    Про розгляд та затвердження Правил прийому на навчання для закладів фахової передвищої освіти у відокремлених структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2022 рік доповів Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання.
     Наприкінці засідання розглянули рукописи навчальної літератури поданих для рекомендації до друку:
  • навчальний посібник «Investment» (англ.мовою «Інвестування») (автори – д.е.н., професор Давиденко Н.М., к.е.н., доцент Ключка О.В.).
  • навчальний посібник «Моделювання економіки» (автори – к.е.н., доцент Клименко Н.А., д.е.н., професор Попрозман Н.В., к.е.н., доцент Негрей М.В., ст. викладач Костенко І.С.).
перевидання:
  • навчальний посібник «Комп’ютерна лексикографія і переклад» (автори – д.пед.н., професор Амеліна С.М., д.пед.н., професор Тарасенко Р.О.).
 
 
Дмитро Касаткін,

секретар навчально-методичної ради 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook