Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого: починаємо екзаменаційну сесію

24 травня 2022 року
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, не дивлячись на складні умови воєнного стану, успішно завершила навчальну роботу 2021-2022 навчального року. На минулому тижні проведено останні лекції, лабораторні та практичні заняття. Для цього науково-педагогічні працівники використовували різні платформи дистанційного навчання як у синхронному, так і в асинхронному режимі. Зокрема, для цього були використані відеоконференції додатків ZOOM, Cisco Webex і Google Meet. Переважна більшість студентів працювали на навчально-інформаційному порталі нашого університету, де розміщені створені кафедрою електронні навчальні курси з фундаментальних дисциплін біохімічного та фізіологічного циклів. У разі проблем із доступом до інтернету студенти отримували завдання на месенджери, електронну пошту, спілкувалися зі своїми викладачами телефоном. Слід підкреслити високу свідомість студентів і їх бажання отримати фундаментальні знання. Майже не відмічено пропусків занять, а також невиконання лабораторних, практичних і самостійних робіт без поважних причин.
 

Минулий тиждень зібрав і перший врожай: студенти факультету тваринництва і водних біоресурсів, які продовжуватимуть опановувати біохімію та фізіологію сільськогосподарських тварин ще й у наступному семестрі, складали заліки. Залік з дисципліни "Біохімія у тваринництві" приймали доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський, докторка педагогічних наук, професорка Лариса Кліх та кандидат ветеринарних наук, доцент Валерій Цвіліховський. Ці ж здобувачі вищої освіти написали заліковий тест з дисципліни "Фізіологія сільськогосподарських тварин", який оцінювали доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Трокоз, докторка ветеринарних наук, доцентка Олена Журенко та кандидат ветеринарних наук, старший викладач Віталій Журенко.
 

Здача заліків відбулася з використанням електронних навчальних курсів на платформі Elearn та відеозв’язку в додатках  Cisco Webex і ZOOM. Зважаючи на складний для країни час, перевантаження серверів навчально-інформаційного порталу та проблеми з інтернет-з'єднанням студентам була надана можливість складати залікові тести в зручний для них час в електронних навчальних курсах з подальшою співбесідою з викладачами. Всі студенти, що виконали залікові тести та навчальні плани з дисциплін, отримали позитивні оцінки й почали підготовку до екзаменаційної сесії. До речі, від сьогодні іспити розпочинаються і на нашій кафедрі.

З ряду фундаментальних дисциплін їх будуть складати студенти факультетів ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічного, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, а також ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Окремі академічні групи вже отримали передекзаменаційні консультації, котрі провела докторка біологічних наук, професорка Лілія Калачнюк. Сподіваємося, що всі, хто прагне знань, успішно складуть іспити та продовжать навчання в нашому університеті.
 

Завідувач кафедри, професор
Віктор Томчук


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook