Гуманітарії про людяність без кордонів: українсько-польське сьогодення й історія

22 травня 2022 року

 У рамках відзначення Дня Європи і Дня філолога студенти першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету, які у цьому семестрі вивчають дисципліну «Друга іноземна мова – польська», 19 травня 2022 року провели нетрадиційне заняття, яке об’єднало усіх охочих поговорити про країну, мову якої ми вивчаємо.

     Саме Польща від початку війни з РФ прихистила найбільше українських жінок і дітей та надала матеріальну і психологічну допомогу. Ми погортали сторінки історії створення польських національних символів (Flaga Polski – Олександра Артамонова, Godło Polski – Софія Ковальова, Hymn Polski – Добруцька Дар’я – студентки гр. МІВ-21001б), переглянули презентаційні матеріали, присвячені звичаям, традиціям та святам польського народу (Zwyczaje i tradycje polskie oraz święta religijne i narodowe – Анна Паштецька, студентка гр. МІВ-21001б).

     Студенти, які зараз перебувають у Польщі, підготували інформацію про діяльність польських волонтерів (Odważni i niesamowici wolontariusze – Микола Дерещук, студент гр. МІВ-21002б), а також інтерв’ю з полькою, родина якої стала тимчасовою новою домівкою (Wywiad z Panią Celiną – Тетяна Жовнер, студентка гр. МІВ-21002б).
     Ми віртуально побували у польських містах (Warszawa jako stolica Polski – Анастасія Шелухіна, Magiczny Kraków – Єлізавета Лінкіна, Lublin i jego atrakcje – Євгенія Кучер, Zakopane – stolica polskich Tatr – Марина Комінська, студентки гр. ПС-21001б) і разом помріяли про відвідування їх не у статусі біженців, а українських туристів, у що безперечно щиро віримо, щоденно дякуючи нашим мужнім і неймовірно сміливим захисникам.

     Оригінальним був підсумок заняття: студентки групи ПС-21002б Вероніка Кушнаренко і Маргарита Трухачова підготували інтерактивний кросворд «Co znamy o Polsce i Polakach», до розв’язування якого долучися усі присутні.
     Разом із нами у польськомовну подорож поринула і завідувач кафедри іноземної філології і перекладу, доктор педагогічних наук професор Світлана Миколаївна Амеліна, відвідавши заняття.

     Захід закінчився найтеплішими словами на адресу поляків, побажаннями студентам успішного складання іспитів та безумовною вірою у нашу перемогу!
Слава Україні!

Лариса Колодіна,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook