Навчання в магістратурі: особливості в умовах воєнного стану

21 травня 2022, 14:49

 У травні 2022 р., на завершенні навчального семестру 2021/2022 року, відбулася чергова кураторська година студентів-магістрів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в уже традиційному онлайн форматі, але, на жаль, в умовах війни. Підбивалися підсумки навчальної роботи протягом цього нелегкого семестру. Не зважаючи на труднощі, що виникали з багатьох моментів, приємно тішить відсутність «глобальних» проблем у навчальному житті магістрів. Студенти відмітили зусилля викладачів та деканату у намаганні налагодити навчальний процес і успішно його здійснювати.

Серед питань, які є актуальними для магістрів, залишається питання написання наукової магістерської роботи. У даний час процес ускладняється, але не гальмується. У контексті апробації власних наукових досліджень обговорили й участь у міжнародній науково-практичній конференції кафедри «Відносини між Україною і НАТО на сучасному етапі: досягнення та виклики», до якої активно долучилися. Наставник групи, Людмила Лановюк, наголосила на необхідності тісного контакту із науковими керівниками. Обговорювалися й інші поточні питання.

Не залишилося й поза увагою, звичайно, питання власних обачних дій під час війни в України. Студенти також поділилися власним досвідом щодо ряду аспектів у даній ситуації, зокрема, Анжеліка Огньова розповіла про свою волонтерську роботу.

Сподіваємося на швидку й беззаперечну перемогу України!!!

 

 

Максим Іващук,
староста групи МВ-21001м
Людмила Лановюк,
куратор групи МВ-21001м

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook