Наше основне завдання – забезпечувати нову якісну освіту (відбулася співбесіда адміністрації університету із керівництвом ННІ рослинництва, екології та біотехнологій)

7 жовтня 2014 року

Ми вийшли на фінальну стадію в пошуку шляхів оновлення діяльності нашого університету: як реалізувати програму розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020», покращити наукову, навчальну підготовку, міжнародну співпрацю.  Наше основне завдання – забезпечувати нову якісну освіту. Тому в університеті не місце позастатутним відносинам. Адже так як було до грудня минулого року, більше жити не можемо. Такими словами 7 жовтня  розпочав співбесіду з ННІ рослинництва, екології та біотехнологій ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

 
Директор інституту Григорій Демидась  представив підпорядкований йому підрозділ як один із провідних в університеті і країні. Унікальність його в тому, що до складу інституту входить факультет захисту рослин – один із двох на теренах вітчизняних вишів. А кафедра закритого грунту взагалі є єдиною в країні. Потім діяльність ННІ розкрили блоки навчальної і профорієнтаційної роботи, працевлаштування випускників, науково-дослідної роботи та міжнародні проекти. Йшлося про сьогодення та перспективи на майбутнє. Також проаналізовано кадровий потенціал кафедр інституту. Є певні проблеми, але  за словами Григорія Демидася, інститут працює над їх вирішенням.  На перспективу – розширення підготовки наукових кадрів через докторантуру. А ще – відкриття нових спеціальностей. Мова йшла про необхідність підняття ролі наставника і заступників деканів з виховної роботи. 
 
 
Під час співбесіди обговорено і фінансовий стан підрозділу. Інформацію про це надала начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот
 
На необхідності підготовки наукових кадрів, механізму поліпшення роботи з відбору абітурієнтів наголосив перший проректор Ігор Ібатуллін. Ігор Ілліч звернув увагу на ефективності функціонування дослідних полів інституту. А директор ННЦ міжнародної діяльності запропонував залучати іноземних студентів на навчання. До участі в обговоренні долучилися також начальник навчального відділу Оксана Зазимко, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, голова профспілкової організації працівників Іван Гаврилюк, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко.
 
 
Підбиваючи підсумки співбесіди, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що на ННІ рослинництва, екології і біотехнологій покладена велика відповідальність. Галузь рослинництва є домінуючою і рятує сьогодні ситуацію в країні. Станіслав Миколайович висловив думку про те, що інститут має багато невикористаних ресурсів. Потрібно тримати зв’язок зі школами, включитися в організацію підготовчих курсів. Підготовка докторантів, наукові дослідження, контроль за якістю навчання – питання, які потребують додаткової уваги. Крім того, слід розвивати міжнародну діяльність та запроваджувати повноцінне консультування бізнесу. І все це має відображати конкретний план інституту в рамках  програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020».
 
Прес-служба НУБіП України
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook