Механіко-технологічний факультет: потужна нескорена нація – має свій вишитий код

19 травня 2022 року
   Наперекір ворогам та всупереч силам зла, які прийшли на нашу землю, всі покоління громадян пам'ятають, шанують і возвеличують українські традиції. Код етносу нашого народу, вишитий в орнаменті вишиванок і має глибокий контекст, у вираженні своєї національної та громадянської позиції, демонстрації культурної освіченості та духовної свідомості.

   Унікальність етнічного вишитого українського одягу, визнана у всьому світі, саме тому, кожного року ми відзначаємо
Всесвітній День Вишиванки.


   Нівелюючи обмеження військового стану, у день свята, 19 травня, студенти і працівники механіко-технологічного факультету, як і всі свідомі громадяни нашої держави, одягнули вишиванки, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Саме ці сили дають нам життєву енергію і бережуть наших воїнів у боротьбі за волю і незалежність нашої країни.


   Навіть на підсвідомому рівні, у нашому сприйнятті обставин – прописані незламність і стійкість. Ми не прогинаємось і не зупиняємось, натомість, впевнено завершуємо освітній семестр, приймаємо участь у недопущенні продовольчої кризи, активно займаємось науковою діяльністю, примножуємо спортивні досягнення, виграємо на Євробаченні, розвиваємось і рухаємось до Перемоги.

   Наш народ нікому не здолати, поки ми носимо у серці любов до рідної землі, бережемо етнічні цінності і людські чесноти. Нехай сакральні коди вишиванок, і надалі, бережуть наш дух, нашу людяність, возвеличують мир і панування добра.

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної і виховної роботи механіко-технологічного факультету
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook