Атестація аспірантів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

11 травня 2022 року

   Відповідно до наказу № 232 від 20 квітня 2022 року, весняне звітування аспірантів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбувається у терміни із 11 по 13 травня. Враховуючи умови режиму воєнного стану та необхідність дотримання вимог карантинних обмежень, захід проходитиме в режимі онлайн.
   11 травня на базі факультету розпочалася онлайн атестація 26 здобувачів наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія», 202 «Захист і карантин рослин», 091 «Біологія».

   Головою атестаційної комісії, згідно з наказом ректора, було призначено декана факультету, професора Юлію Коломієць, членами комісії виступали гаранти освітньо-наукових програм підготовки здобувачів третього рівня, а саме професори Наталія Макаренко, Микола Доля, Лілія Калачнюк та член проєктної групи, доктор біологічних наук Світлана Прилуцька.
   Атестація розпочалась зі вступного слова професора Юлії Коломієць, яка закликала аспірантів старанно виконувати свої дослідження, крокувати вперед, не зупинятись на досягнутому та пам’ятати, що життя продовжується.

  Наталія Макаренко зауважила, що оскільки в сучасних умовах аспіранти знайшли можливість для виконання своїх робіт, вони заслуговують на позитивне рішення. Вона наголосила, що аспіранти мають до основної атестації, яка відбудеться восени, врахувати всі зауваження та доопрацювати свої роботи.
   Микола Доля закцентував увагу на тому, що всі аспіранти є активними та налаштовані сумлінно працювати. Деякі аспіранти змушені були виїхати та знаходяться за кордоном, проте продовжують дослідження та роботу над дисертацією. За попередньою оцінкою та проведеним аналізом щодо підготовки аспірантів, Микола Миколайович вбачає позитивні результати та дає згоду на прискорення атестації. Він наголосив, що роботи мають бути повністю допрацьовані та своєчасно подані до захисту у вересні.
   Світлана Прилуцька з радістю підтримала колег, тому рішення комісії було одноголосним – звіти затвердити, здобувачів атестувати.
   Атестацію пройшли 26 аспірантів, а саме: Сергій Вербовський, Ігор Приходько, Хеллаф Нор Ілхуда, Сергій Мороз, Денис Кострич, Тетяна Біоусова, Мар’ян Попович, Серафим Лопатько, Іван Волкогон, Богдан Сіненко, Олена Кравець, Данило Оліфер, Віта Богославець, Світлана Пустова, Денис Сагайдак, Каріна Швидченко, Юлія Миронова, Олексій Побережський, Ксенія Друзь, Марія Павловська, Поліна Павленко, Анна Ковпак, Вікторія Голубцова, Владислав Крупський, Олександр Воскобійник, Дарія Єфанова.
   Секретар Валерія Бондарь наголосила, що сформований звітний пакет (атестаційний лист, витяги з протоколів засідань кафедр, вчених рад факультетів/ННІ та звіт) атестаційних документів аспіранти та здобувачі мають подати до відділу аспірантури не пізніше 20 травня 2022 року.
   На останок, Юлія Василівна щиро привітала аспірантів, побажала миру, добра, закликала всіх присутніх перебувати в безпечних місцях та берегти себе.
 Бажаємо здобувачам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології успіхів, вчасної підготовки та захисту дисертаційних робіт! Все буде Україна!
Наталія Батрак

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook