Планування та облік роботи НПП на порядку денному рейтингової комісії

10 травня 2022, 11:00

10 травня 2022 року відбулося засідання рейтингової комісії. На його початку голова комісії, проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, ознайомив присутніх із підсумками роботи робочої групи. Експерти, проаналізувавши розподіл годин за кожним видом діяльності за результатами рейтингу НПП у 2021 році, відпрацювали низку пропозицій навчального відділу, науково-дослідної частини, наукової бібліотеки, факультетів та ННІ.

Кожна із пропозицій була прокоментована головою комісії Василем Шинкаруком та секретарем комісії Ярославом Рудиком.

Зокрема, голова комісії довів до відома учасників наради, що згідно наказу ректора від 14 квітня 2021 року № 369 до розділу нормативів з навчальної роботи слід внести правки для узгодження діючого наказу із майбутньою редакцією Положення. Кожна із правок була прокоментована, уточнена і обговорена. Активну участь в обговоренні взяли проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, учений секретар Оксана Барановська, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко, голова профспілкової організації університету Ростислав Тарасенко.

Низку пропозицій деканів факультетів та директорів ННІ експертна група рейтингової комісії обговорила, декілька вагомих та слушних з них підтримала, а решту – відхилила, оскільки відхилені пропозиції стосувалися необґрунтованого збільшення нормативів на великий спектр видів діяльності науково-педагогічних працівників. Пропозиції, які потребували додаткового обговорення, прокоментували їх автори – декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова та директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида

Для затвердження кожного пункту додатків до "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" голова рейтингової комісії поставив на голосування результати рішення засідання рейтингової комісії та доручив представникам робочих груп доопрацювати декілька позицій додатків у робочому порядку.

Цього року, окрім традиційної мотивації науково-педагогічних працівників до написання статей у видання, що індексуються наукометричними базами Scopus та Web of Science, видання підручників та навчальних посібників, роботи в авторських колективах над монографіями, атестації електронних навчальних курсів, рейтингова комісія посилила вплив низки нормативів.

Зокрема, для колективів НПП, що працюють над розробкою корисних моделей, норматив збільшено втричі, передбачено окремий норматив для оцінювання публікацій НПП в університетських фахових наукових журналах "Український часопис ветеринарних наук", "Право. Людина. Довкілля", "Тваринництво та технології харчових продуктів", "Техніка та енергетика", "Український журнал лісівництва та деревинознавства", "Рослинництво та грунтознавство", "Міжнародний філологічний часопис", а для колективів виконавців НДР за державною тематикою буде передбачено врахування  більшої кількості годин.

У цілому понад два десятки додаткових уточнень та технічних коректив були внесені до нової редакції "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України", яка згодом буде представлена на розширеному засіданні ректорату.

Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook