Старостат у механіків: готуємось до сесії, літньої практики та підсумкової атестації

9 травня 2022 року
   6 травня 2022 року відбулося чергове засідання старостату механіко-технологічного факультету. Головним питанням старостату була організація ефективної взаємодії деканату факультету та старост академічних груп в період літньої екзаменаційної сесії. Саме від якості цієї взаємодії, її злагодженості та своєчасності, залежатиме ефективність організації та проходження екзаменаційної сесії у період воєнного часу та відбиття збройної агресії російських загарбників, коли значна частина студентів факультету знаходиться в складних умовах, має труднощі зі зв’язком або перебуває за кордоном.
   На старостаті було детально обговорено підходи до складання екзаменів в період літньої сесії із застосуванням навчального порталу та наступними співбесідами у формі відеоконференцій з візуальною ідентифікацією здобувачів. Графік екзаменаційної сесії було завчасно розміщено на сайті факультету та доведено до відома студентів всіх академічних груп. Було також надано роз’яснення щодо проходження сесії студентами з тимчасово окупованих територій, студентами, які не мають стійкого інтернет-зв’язку, а також студентами, які перебувають у лавах Збройних Сил України та мають змогу брати дистанційну участь в навчальному процесі. Окремо було проаналізовано стан ліквідації академічної заборгованості студентами, що були неатестовані в період проміжної атестації, та відзначено позитивні зрушення у підготовці та допуску таких студентів до екзаменаційної сесії. 

   Перші екзамени у студентів випускних курсів механіко-технологічного факультету відбудуться вже 10 травня, і можемо стверджувати, що студентство факультету злагоджено та організовано підійшло до завершення навчального року.
   Заступник декана факультету Ігор Сівак надав вичерпні пояснення щодо підготовки та подання інформації до стипендіального рейтингу. Значна частина студентів факультету окрім навчальної та наукової діяльності бере активну участь у волонтерській роботі, задіяна у формуваннях територіальної оборони. Положення про стипендіальний рейтинг дозволяє врахувати значну частину цієї діяльності з наданням відповідної підтверджуючої інформації та документів, форму та зміст яких було доведено та узгоджено зі старостами факультету.
   На старостаті також були обговорені питання організації літньої навчальної та виробничої практики та підходів до її проходження. Практика є обов’язковою частиною навчальних планів підготовки фахівців за спеціальностями факультету. З урахуванням воєнного стану та умов проходження навчальної та виробничої практики в цьому році на факультеті буде доповнено перелік баз практики та застосовано гнучкі форми та час її проходження. Перевагою факультету є застосування гучних графіків виробничої практики протягом навчального року – значна частина студентів вже пройшла виробничу практику. І зараз, згідно наказу ректора Університету, декілька студентів-механіків знаходяться на практиці в провідному агропідприємстві ТОВ «ТК Вестер».
   Зі старостами випускних груп бакалаврів було обговорено питання проходження підсумкової атестації та наступного вступу до магістратури. За результатами опитування студентів випускних груп факультету понад 85% бакалаврів мають намір продовжити навчання в магістратурі НУБіП України.
   Окремо на старостаті були обговорені питання оплати за навчання, умов проживання в гуртожитку тощо. Варто відзначити, що студентство факультету з розумінням та підтримкою ставиться до заходів, спрямованих на підсилення обороноздатної нашої країни та демонструє свідомий громадянський і патріотичний підхід до своїх обов’язків. Старостат висловив впевненість в успішному проходженні екзаменаційної сесії, підсумкової атестації та неминучості Перемоги України у відбитті збройної агресії!

Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook