Підготовку до сесії та атестаційного екзамену обговорили зі старостами і завідувачами кафедр

4 травня 2022 року

   Час війни – це велике випробування для народу, це час тривоги, болю, нещасть, а водночас і почуття єдності в боротьбі заради омріяної Перемоги. Кожного дня українці пишуть історію не тільки своєї держави, але й літопис нової європейської та світової реальності. Роль освіти – це турбота про майбутнє нації, про формування суспільства, яке дотримується системи цінностей та прагне вдосконалити свою державу, своє життя, свій навколишній простір.

   Щотижнева зустріч адміністрації факультету зі старостами академічних груп 4 травня 2022 року розпочалась зі звернення декана факультету Анатолія Остапчука, який сконцентрував увагу на необхідності відвідування студентами занять, вчасності виконання практичних та курсових робіт, складанні модулів та виконанні завдань, передбачених програмою відповідної дисципліни для отримання допуску до залікової та екзаменаційної сесії. За потреби, студенти, які потребують суттєвої компенсації знань через відсутність технічних можливостей повноцінно приймати участь в освітньому процесі, мають можливість отримати додаткові консультації від викладачів. 

   Заступник декана Людмила Чорненька у своєму виступі звернула увагу на терміни проведення весняної екзаменаційної сесії, надала інформацію про початок навчальної і виробничої практики, а також необхідність отримання допусків до здачі підсумкового контролю з усіх предметів. Заступник декана Лариса Карпенко подякувала старостам та заступникам за плідну роботу та нагадала про вчасність оновлення інформації щодо місця перебування студентів, наявності інтернету, перебування студентів в ЗСУ, територіальній обороні, волонтерському русі.
    Голова студентської організації факультету аграрного менеджменту Олександра Козачук довела інформацію про зміни, що плануються в академічному рейтингу, де цього року у зв’язку з військовими діями планується враховувати додаткові бали за участь студентів в територіальні обороні, волонтерах, а  також бали будуть надані студентам, що вступили до лав ЗСУ.
   Підготовку до організації весняної екзаменаційної сесії та готовність до проведення, запланованого на 5 травня 2022 року, Дня відкритих дверей для випускників шкіл України та випускників технікумів і коледжів обговорили на засіданні із завідувачами кафедр.
   Декан факультету Анатолій Остапчук наголосив, що особливу увагу маємо приділити студентам випускних курсів, які є потенційними вступниками до магістратури. Сьогодні формується розклад начитки до атестаційного екзамену, тому викладачам потрібно забезпечити студентів найбільш повною та якісною інформацією для підготовки до складання екзамену. Також,  закликав колег провести додаткове роз’яснення науково-педагогічним працівникам кафедри  щодо гнучкості в наданні якісних знань і професійних навичок, при цьому істотно зменшивши кількість завдань та контрольних заходів для здобувачів, які наразі знаходяться у непростих умовах, пов’язаних із воєнними діями. Анатолій Дмитрович також наголосив, що під час проведення занять безпека має залишатися найважливішим фактором, і попросив не нехтувати сповіщеннями про повітряні тривоги.
   В ході засідання обговорили готовність до організації сесії студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти заочної форми навчання, що стартує 10 травня 2022 року. 
   Анатолій Остапчук наголосив на необхідності постійного моніторингу ситуації наставниками, старостами та заступниками старост у групах в контексті відвідування занять, місця перебування студентів та можливості надання допомоги тим, хто її потребує.
   Завідувачі кафедр прозвітували про роботу колективів в руслі забезпечення виконання вимог освітнього процесу.

Людмила Чорненька, Лариса Карпенко, заступники декана 
факультету аграрного менеджменту
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook