Наукова бібліотека налагоджує співпрацю з бібліотекою Вроцлавського природничого університету

2 травня 2022 року
     29 квітня 2022 р. Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки відвідала з робочим візитом бібліотеку Вроцлавського природничого університету, що у Польщі.

     Під час зустрічі Гражина Якубовська, заступник директора бібліотеки, детально розповіла про ресурси та послуги, які надає книгозбірня студентам та науковцям університету, а також ознайомила з роботою окремих підрозділів.

    Загалом, до структури бібліотеки Вроцлавського природничого університету входить центральна книгозбірня та три її філії, що знаходяться теж у Вроцлаві.
     Бібліотечний фонд нараховує понад 250 тис. примірників видань, а от електронні ресурси містять понад 200 тис. документів, що доступні користувачам як з мережі бібліотеки, так і з мережі Інтернет. Фонд стародруків є унікальним, має окреме місце для їх дбайливого зберігання, а працівники бібліотеки докладають максимум зусиль для їх оцифрування і надання доступу до них користувачам в мережі Інтернет.

     Крім цього, до послуг як студентів, так і науковців, комфортні читальні зали з відкритим доступом до книг, періодичних видань, комп’ютерної та копіювальної техніки, а також окреме приміщення, де можна працювати як індивідуально, так і в колективі, обговорюючи важливі проекти чи готуючись до важливих подій.

    Для забезпечення науковців доступом до сучасних інформаційних ресурсів, щороку бібліотека Вроцлавського природничого університету передплачує доступ до різних міжнародних ресурсів, а також отримує ліцензійний доступ до наукометричних баз даних (SCOPUS, Web of Science) від Міністерства Польщі.
     А ще, з запровадженням воєнного стану в Україні, публічні та університетські бібліотеки у Вроцлаві на волонтерських засадах допомагають українцям з пошуку актуальної та достовірної інформації, надають прихисток і проводять багато цікавих заходів як для дітей, так і для дорослих.
     Наприкінці зустрічі, домовились про подальше спілкування та співпрацю з бібліотекою Вроцлавського природничого університету.
   На завершення, хочу висловити вдячність проректору Василю Шинкаруку за підтримку та проректору Вадиму Ткачуку за допомогу в організації зустрічі.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook