На засіданні навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету обговорено освітні програми підготовки фахівців 2022 року вступу

28 квітня 2022 року
   Продовження дистанційного освітнього процесу, попри всі негаразди, викликані безглуздою війною російського агресора, вимагає постійного зосередження уваги на функціональних можливостях студентського середовища, особливо випускних курсів, для успішного виконання навчального плану поточного семестру. Також, потрібно тримати на контролі підготовку до майбутнього навчального року, вдало розробити і впровадити в навчальний процес освітні програми підготовки фахівців.
   19 квітня 2022 року, на засіданні навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету, розглянуті актуальні питання забезпечення якості підготовки студентів випускних курсів, до складання атестаційних екзаменів та обговорення освітніх програм підготовки фахівців ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр» у 2022-2023 навчальному році.

   Голова навчально-методичної комісії факультету, Ігор Сівак, висвітлив затверджені програми атестаційних екзаменів для спеціальностей 208 «Агроінженерія» і 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та звернув увагу на необхідності реалізації якісного функціоналу, вказаного контролю, на електронній платформі університету E-Learn. Функціонал повинен бути зручним для користувача. На платформі E-Learn створюється окремий електронний кабінет для проведення екзаменів. У середовищі кабінету встановлені теки дисциплін, які входять до програм екзаменів. Викладачі факультету, через теки, створюють банк питань, які у довільній інтерпретації будуть надані студентам для опрацювання, під час контрольного заходу. Також, окремо, створена тека для питань з відкритими формами відповіді. На момент складання атестаційного екзамену, всі викладачі будуть видалені з електронного кабінету, натомість, до кабінету будуть приєднані студенти випускних курсів та члени екзаменаційних комісій.
   
   В результаті роботи комісії, опрацьовано матеріал шести освітніх програм, за якими здійснює навчальну діяльність факультет, зокрема, освітньо-професійних програм «Агроінженерія» і «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» - для ОС «Бакалавр», освітньо-професійних програм «Агроінженерія» і «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» - для ОС «Магістр» та освітньо-наукової програми «Агроінженерія» - для ОС «Магістр».

   Суттєву увагу комісія надала формуванню блоків вибіркових дисциплін за спеціальністю, навчальних планів майбутнього навчального року. Обговорено суть, наповнення та оновлення дисциплін кожного блоку. На бакалавраті кількість вибіркових дисциплін, в одному блоці, залежно від терміну навчання студентів, знаходиться в межах від 10 до 13, студенти магістратури мають на вибір блоки по 4…6 дисциплін. Враховуючи побажання здобувачів вищої освіти, у кожній освітній програмі забезпечено наявність від 2 до 3 блоків вибіркових дисциплін за спеціальністю. Освітні програми 2022-2023 н.р, будуть оприлюднені на сайті факультету.

   Також комісія внесла корективи, стосовно періодів проходження виробничої практики студентами, у поточному році та розглянула посібники і методичні вказівки, підготовлені науково-педагогічними працівниками до затвердження на засіданні вченої ради механіко-технологічного факультету.

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook