Методичні питання дослідження росту та економічне оцінювання екосистемних послуг лісів у фокусі відкритих лекцій лісівників

28 квітня 2022 року

     Одним із факторів, який визначає якість освітнього процесу в ННІ лісового і садово-паркового господарства, є постійне вдосконалення навчальних дисциплін різних освітніх рівнів. Так, на кафедрі таксації лісу та лісового менеджменту на початку весняного семестру відбулося детальне обговорення робочих програм більшості дисциплін, під час якого критично проаналізовано логічну узгодженість змісту підготовки за різними освітніми ступенями, а вже в квітні цього року продовжилася дискусія щодо якості їхнього викладання під час відкритих лекцій. Як виявилося, ознайомлення студентів з основними принципами збору інформації про ріст і продуктивність лісових насаджень, що стало предметом відкритої лекції професора Миронюка В.В. «Основні положення методики аналізу ходу росту деревного стовбура» з дисципліни «Лісова таксація» для ОС «Бакалавр», є основою для економічного оцінювання екосистемних послуг лісів, про що йшлося в лекції доцента Лакиди І.П. на тему «An overview of direct methods of economic valuation of ecosystem services» для здобувачів ОС «Магістр». Знання методики польових досліджень, які студенти отримують на третьому курсі, допомагають сконцентруватися в магістратурі на більш комплексних питаннях кількісного оцінювання екосистемних послуг та економіки природокористування.  

Важливо зазначити, що викладання дисциплін англійською мовою ставить перед студентами магістратури вищі вимоги щодо розуміння базових понять дисциплін, які вони вивчали на молодших курсах бакалаврської програми підготовки.

Олександр Бала, гарант освітньої програми «Лісове господарство»
ОС «Магістр», доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook