Навчально-методична рада відновила роботу з метою збереження якості навчання в умовах воєнного стану

19 квітня 2022 року
     Відкрив засідання голова навчально-методичної ради, проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Онлайн-засідання відбулось у повному складі, з чим всіх привітав головуючий та побажав всім здоров’я, скорішої перемоги та повернення до мирного навчання і роботи. Проректор оголосив порядок денний, у якому виносились питання забезпечення якості навчального процесу в умовах воєнного стану в нашій країні.

     Першою доповіла начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх, яка повідомила про підготовку до акредитації у 2022-2023 навчальному році бакалаврських та магістерських освітніх програм.

     Про рекомендацію до затвердження «Порядку визнання у НУБіП України результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти» доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він звернув увагу, що у розробленому документі використані рекомендації Міністерства освіти і науки України. В обговоренні взяли участь декани факультетів і директори ННІ. Зокрема декан факультету конструювання і дизайну Зіновій Ружило поцікавився, за якими нормами і правилами тепер відбувається переведення студентів з одного закладу вищої освіти в інший, на що отримав вичерпну відповідь Василя Шинкарука та Ярослава Рудика.

     Заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко представила на розгляд ради інформацію щодо затвердження форм підсумкової атестації студентів випускних курсів освітнього ступеня «Бакалавр» 2022 року випуску.

    Директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак доповіла про результати засідання комісії з академічної доброчесності. Зокрема вона повідомила, що наукова бібліотека продовжує проведення перевірки поданих рукописів навчальної літератури на наявність плагіату та дотримання академічної доброчесності. Присилати свої рукописи можна на електрону адресу бібіотеки [email protected].

     У обговорення питань порядку денного взяли активну участь декан економічного факультету Анатолій Діброва, завідувач кафедри загальної екології, професор Володимир Боголюбов, завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук та інші.

     Наприкінці зустрічі виступив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, який проінформував про підготовку до святкування 124-ї річниці НУБіП України.

     Останнім питанням був розгляд навчальної літератури, що була подана на розгляд ради за рекомендацією до друку:

  • підручник «Гідравліка, гідро- та пневмоприводи» (автори – д.т.н., професор Журавель Д. П., д.т.н., професор Паламарчук І.П., к.т.н., доцент Уманський С. М., к.т.н., доцент Паламарчук В.І.);
  • навчальний посібник «Економіка праці й соціально-трудові відносини» (автори – д.е.н., професор Ткачук В.А., д.е.н., доцент Ланченко Є.О., к.е.н., доцент Балан О.Д., к.е.н., доцент Гаврилюк І.П.);
  • навчальний посібник «Інформаційні технології» ІІІ видання (автори – д.пед.н., доцент Кузьмінська О.Г., д.пед.н., доцент Литвинова С.Г., к.пед.н., ст. викладач Саяпіна Т.П.).

     Усі питання, що виносилися на розгляд навчально-методичної ради отримали схвальні відгуки та одноголосну підтримку. Вирішено підтримати проголосовані питання та клопотати перед Вченою радою щодо їх затвердження.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook