Людські ресурси в забезпеченні регіонального та державного розвитку України

25 квітня 2022 року

 

 

     21 квітня 2022 року кафедрою публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти і туризму проведена лекція-семінар на тему «Управління людськими ресурсами» для студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

     Для студентів третього курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» в цьому семестрі викладається дисципліна «Регіональне управління». Лектор доктор економічних наук, професор Ольга Данилівна Витвицька.
    Студенти активно прийняли участь у лекції-семінарі на тему «Управління людськими ресурсами» з викладачами кафедри, фахівцями регіонального управління, які теоретично та на прикладах з практики показали всю важливість розвитку людських ресурсів.
     Важко переоцінити роль регіональної політики, тому що вона є невід’ємною складовою соціально-економічних перетворень, каталізатором для реформування органів публічної влади відповідно до європейських принципів. Проведення комплексної децентралізації влади та реформування публічного управління, засновані на новій моделі управління регіональним розвитком, яка покликана сприяти активізації сукупного економічного, соціального, ресурсного потенціалу регіонів і забезпечити економічне зростання.
     На початку лекції-семінару Ольга Данилівна зазначила план та актуальність проведення і запросила до участі і дискусії присутніх. 

     Доктор наук з державного управління Грищенко Ірина Миколаївна розглянула роль меритократії в Україні та механізми її реалізації. Вона зазначила напрями реалізації принципу меритократії в управлінні персоналом на публічній службі і позиціонування НАДС в 2022 році як інноваційного майданчика для взаємодії держави у виді роботодавця і кандидатів на посади.

 

     У жвавому обговоренні прийняли участь завідувач кафедри, доктор наук з державного управління, доцент Приліпко С.М., д.е.н., професор Кальна-Дубінюк Т.П., к.е.н., ст.н.співр. Похиленко Н.М. студенти.

     Необхідність формування системи сільськогосподарських знань та інновацій відмітили д.е.н., професор Кальна-Дубінюк Т.П., к.е.н., ст.н.співр. Похиленко Н.М.

    Студенти висловили свою думку щодо управління людськими ресурсами та важливість їх підтримки під час воєнних дій. Зокрема, Рябокінь Яна розглянула положення нового закону про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану.На її думку він є однією з першочергових потреб нормативного регулювання людських ресурсів в умовах війни.

     Юлія Бабенко розповіла про актуальні питання міграції людських ресурсів, навела останню статистику виїзду та прибуття українців до різних країн. Також розглянула переваги та недоліки надання громадянам України тимчасового захисту.

    Вікторія Гнідко: «Сьогодні я мала змогу розповісти про внутрішньо переселених осіб, які вимушені були покинути свої домівки та поїхати до іншого міста Держава таким особам надає грошову компенсацію. Послуга доступна для внутрішньо переміщених осіб, що вже отримували грошову допомогу ВПО і не мають змін, що впливають на її призначення, мають РНОКПП і КЕП. Отже, держава робить все можливе для того, щоб забезпечити нам якісне життя в такий важкий час».

     Петерчук Мар’яна вважала за необхідне особливу увагу приділити Освітньому Хабу Хмельниччини. Він є першим у всеукраїнській мережі, яку Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, започатковує в Україні. Удосконалити свої професійні навички, змінити свою діяльність, опанувати нові професії та уміння, які надалі стануть основою для добробуту – усі ці послуги вимушені переселенці, а також мешканці області зможуть отримати в новоствореному освітньому хабі. Всі ці люди повинні надалі мати можливість знайти роботу та самостійно утримувати свої родини. Ця прекрасна ініціатива була оцінена всіма учасниками лекції-семінару та подарувала нам надію на швидке повернення до нормального життя.

     Наша група залишилася задоволена від лекції-семінару, ми надихнулися новим досвідом та багатими знаннями у сфері управління людськими ресурсами та їх впливом на регіональний розвиток. Неймовірно цінним є те, що нам дарують можливість в такий важкий час співпрацювати з фахівцями високого рівня, тому що це є невід'ємною складовою для підтримки та мотивації морального духу та не дозволяє нам ні на мить забувати про те, що ми – майбутнє нашої країни і ми готові працювати задля її розбудови та процвітання.


Яна Рябокінь, Мар’яна Петерчук,
студентки третього курсу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook