Про особливості виготовлення пасхальних кулічів від експерта в хлібопеченні Віти Ланської для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

18 квітня 2022 року

 

     18 квітня 2022 року студенти ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України спеціальності «Готельно-ресторанна справа» відвідали майстер-клас по виготовленню Пасхальних кулічів від Віти Ланської. Зустріч проходила онлайн на платформі Zoom. Пані Віта провела замішування, розстоювання та віпічку Пасхальних кулічів на базі підприємства департаменту «BAKERY» компанії «Restoria Group».

      На початку зустрічі завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України д.е.н., проф. Левицька І.В. представила пані Віту та познайомила присутніх із її здобутками: технолог, що адаптує світові тенденції хлібопекарського ремесла до локальної сировини та ринків; постійний учасник міжнародних програм підвищення кваліфікації та обміну досвідом (Бельгія, Франція, Німеччина, Італія та ін.), регулярний гість і спікер європейських виставок і форумів; незалежний експерт - консультант з розробки концепції, запуску та оптимізації виробництв в хлібопекарській і кондитерській галузі; партнер і викладач в кулінарній школі "Chefs Academy" в студії GastroLoft, автор і спікер курсу «Хлібний Кошик» 1.0 / 2.0 / 3.0.



Пані Віта познайомила здобувачів вищої освіти з вимогами до основної і додаткової сировини. Навела особливості використання дріжджів для кулічів, розповіла про поняття зимазної та мальтазної активності дріжджових клітин та їх поведінку у тісті залежно від температури замішування. Доречі, температуру тіста вимірювали термометром.


Також Пані Віта детально розповіла та показала на прикладі у виробничих умовах як визначити підйомну силу та осмочутливість дріжджів, здобувачі вищої освіти мали нагоду відслідкувати дані показники у динаміці.
ЗВО ознайомились з етапами замісу тіста, розібрались з основними видами замісу. Окремо було розглянуто кількість здоби у тісті для кулічів. Після розстоювання було проведено випікання. Пані Віта детально розповіла про вологість повітря та час проведення розстоювання, а також тривалість та температуру віпікання.



       Інформація викликала активне обговорення. Варто відмітити професіоналізм пані Віти, яка під час зустрічі безпосередньо підтримувала контакт з аудиторією та підживляла інтерес власним досвідом.
Щиро вдячні пані Віті!

Інна Левицька, д.е.н., професор,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook