Участь професора Голуба Г.А. та доцента Чуби В.В. у виготовленні дослідної партії дизельного біопалива та виробничих випробуваннях машинно-тракторного агрегату

19 квітня 2022 року
      Своєчасне виконання усіх технологічних операцій при вирощуванні сільськогосподарських культур – запорука високих урожаїв.
Через військові дії повномасштабна посівна кампанія в Україні опинилась під загрозою зриву, проте деякі регіони вже почали роботи в полі. Аграрії планують сіяти там, де це можливо, і не виключають, що мінятимуть плани щодо засіяних культур. Однак, умови війни накладають свій негативний відбиток і на ринок паливно-мастильних матеріалів, інколи унеможливлюючи дотримання агротехнологічних термінів вирощування сільськогосподарських культур.
   Щоб запобігти можливим зривам посівної кампанії через відсутність пального співробітники кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Національного університету біоресурсів та природокористування України на чолі з д.т.н., професором Голубом Г.А. відгукнулися на прохання колег із Вінницького національного аграрного університету виконати спільну роботу з виготовлення дослідної партії дизельного біопалива з подальшим його використанням у виробничих умовах та збільшенням обсягів виробництва до нагальних потреб.
   Із 12 по 15 квітня завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, Чуба В.В. та професор кафедри, д.т.н., професор Голуб Г.А. спільно з деканом інженерно-технологічного факультету ВНАУ, Яропуд В.М., старшим викладачем кафедри агроінженерії та технічного сервісу ВНАУ, к.т.н., доцентом Рябошапка В.Д. взяли участь у надзвичайно актуальному, вагомому і своєчасному, з огляду на поточний стан дій, проєкті – виготовленні дослідної партії дизельного біопалива. Також було проведено виробничі випробування машинно-тракторного агрегату, який працював на дизельному біопаливі і успішно виконав запланований обсяг весняно-польових робіт на теренах Вінницької області.   
Фото 1. Установка БДП-200, яка була використана для виробництва дизельного біопалива

 

Фото 2. Професор Голуб Г.А. під час проведення запуску обладнання в роботу
Фото 3. Зразки отриманого дизельного біопалива та гліцеринового осаду
Фото 4. Забезпечення процесу виробництва дослідної партії дизельного біопалива виконали завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, к.т.н., доцент Чуба В.В., професор кафедри, д.т.н., професор Голуб Г.А. та к.т.н., доцент Рябошапка В.Д.

Фото 5. Загальний вигляд машинно-тракторного агрегату, переобладнаного для роботи на дизельному біопаливі
   За результатами роботи обговорено спільні плани подальших наукових досліджень з виробництва та впровадження в сільському господарстві альтернативних джерел енергії.

 

 Відео 1. Машинно-тракторний агрегат, переобладнаний для роботи на дизельному біопаливі при виконанні весняних польових робіт
https://www.youtube.com/watch?v=4ZCS5FjZxEQ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook