Про особливості сучасного тістоведіння від експерта в хлібопеченні Віти Ланської для здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм»

15 квітня 2022 року

 

Випічка Хліба, - це не тільки мистецтво,

- це філософія, - це історія і культура хлібопечення,
яку хочеться прививати та передавати майбутньому поколінню.

      Не кожного дня здобувачу вищої освіти вдається поєднати набуті в університетських аудиторіях та лабораторіях теоретичні і практичні знання та навички із професійним досвідом з реального життя. Саме таку унікальну можливість мали студенти ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» й «Туризм» на зустрічі із куратором ряду успішних пекарень, бренд - шефом компанії Restoria Group і керівника напрямку Bakery - Віти Ланської.


 В рамках співпраці закладів вищої освіти України Національного університету біоресурсів і природокористування Українизокрема кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, та Одеської національної академії харчових технологій, а саме кафедри готельно-ресторанного бізнесу, 13 квітня 2022 року відбулась гостьова онлайн-лекція Віти Ланської на тему «Технологічні особливості сучасного тістоведіння».

     На початку зустрічі завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України д.е.н., проф. Левицька І.В. представила пані Віту та познайомила присутніх із її здобутками: технолог, що адаптує світові тенденції хлібопекарського ремесла до локальної сировини та ринків; автор проєктів національного значення до ЄВРО 2012 - напрямок Bakery на Донбас - Арені; постійний учасник міжнародних програм підвищення кваліфікації та обміну досвідом (Бельгія, Франція, Німеччина, Італія та ін.), регулярний гість і спікер європейських виставок і форумів; незалежний експерт - консультант з розробки концепції, запуску та оптимізації виробництв в хлібопекарській і кондитерській галузі; партнер і викладач в кулінарній школі "Chefs Academy" в студії GastroLoft, автор і спікер курсу «Хлібний Кошик» 1.0 / 2.0 / 3.0.

       Пані Віта познайомила здобувачів вищої освіти з вимогами до основної і додаткової сировини хлібопекарського виробництва, навела особливості використання пшеничного та житнього борошна, приклади дозування основної і додаткової сировини.
      ЗВО ознайомились з етапами замісу тіста, розібрались з основними видами замісу (гарячий, теплий, холодний) та основними відмінностями різних видів замісу та методів контролю тривалості замісу.


    Також Пані Віта дуже цікаво, з прикладами із власної практичної діяльності, розповіла про основні стадії бродіння тіста його обминання, попереднє та кінцеве розстоювання, розділення та формування тістової заготовки і власне випікання.
       Інформація викликала активне обговорення. Варто відмітити професіоналізм пані Віти, яка під час зустрічі безпосередньо підтримувала контакт з аудиторією та підживляла інтерес власним досвідом, цікавими фактами та конкретними відповідями на питання.
    Сьогодні під час війни, в умовах гуманітарної кризи в багатьох зруйнованих та переповнених біженцями містах України випічка хліба є архіважливим національним завданням – це важка праця, але вона дає шанс на розвиток кожному, тільки необхідно кожен день прикладати зусилля та бути в круговороті змін.

        Щиро вдячні пані Віті за пізнавальну лекцію!

Інна Левицька, д.е.н., професор,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook