День відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті: все буде Україна!

14 квітня 2022 року

 Війна – надскладне випробування для країни, для кожного її громадянина – усіх нас. Цей іспит ми складаємо з честю! І доки Україну плюндрує ворог, усвідомлюємо: потрібно наполегливо чинити опір – працювати, щоб прискорити прихід омріяного Дня нашої Перемоги! У воєнному смерчі незламно стоїмо пліч-о-пліч із думкою про майбутнє – мир. Ми дбаємо про збереження інтелектуального потенціалу України, плекаємо його розвиток. Ми – це дружна родина НУБіП України.
14 квітня 2022 року на гуманітарно-педагогічному факультеті нашого славетного університету відбувся День відкритих дверей. Формат його проведення був дистанційним, однак це сприяло величному єднанню – до нашої вебконференції доєдналися абітурієнти, очільники шкіл, класні керівники з усіх куточків нашої рідної України.

Розпочала конференцію декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка подякувала всім учасникам заходу, за те що в умовах лихоліття вони проявляють стійкість, живуть прийдешнім, дбають про саморозвиток. Вона з емоційною промовою звернулася до присутніх: «Життя нашої країни безповоротно змінилось за одну мить ранку 24 лютого 2022 року. Майже два місяці триває повномасштабна російсько-українська війна, 50 днів героїчний український народ чинить спротив.

   

У складні для країни часи кожен із нас намагається наблизити омріяну Перемогу над російськими загарбниками, вступаючи до лав ЗСУ чи територіальної оборони, переказуючи кошти на рахунок Армії України, плетучи маскувальні сітки або готуючи обіди для військовиків-захисників, купуючи техніку й амуніцію, допомагаючи розміщувати вимушених переселенців…серед них, звісно, є й наші студенти, викладачі, працівники університету.

   

Потім декан розповіла вступникам про славні традиції гуманітарно-педагогічного факультету – одного з найбільших структурних підрозділів університету. Інна Миколаївна наголосила: у рейтингу столичних вишів наш університет входить до трійки призерів, а в престижній класифікації ТОП-200 – НУБіП у першій десятці України.
Щороку кількість студентів на факультеті збільшується, абітурієнти обирають спеціальності нашого факультету, адже вони мають змогу опановувати престижні професії, навчаючись на освітніх програмах, викладання яких забезпечують висококваліфіковані педагоги-науковці.

Інна Савицька розповіла майбутніми абітурієнтами про особливості навчального процесу та широкі перспективи навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті. Декан презентувала кожну зі спеціальностей. Наголосила й на перевагах: університет створив сприятливі умови для вивчення іноземних мов, а відтак і участі в міжнародних проєктах. Вона звернула увагу на студентоцентризм – засадничий принцип освітньої політики закладу у формуванні індивідуальної освітньої траєкторії студента, у процесі управління університетом, у діяльності студентської організації, вирішенні питань проживання в гуртожитках.

Інна Савицька зазначила, що сучасні інтернет-технології здатні долати простір і час, зближуючи людей, а наш університет дасть змогу майбутнім студентам подолати невпевненість, адже професійну освіту вони здобуватимуть у закладі вищої освіти, що має столітню історію, давні традиції, високопрофесійний кадровий склад, міцну матеріально-технічну базу, інноваційне навчально-методичне забезпечення. Тільки в структурі гуманітарно-педагогічного факультету: 13 кафедр, 5 навчальних центрів, а також навчально-наукові лабораторії, комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети.
При факультеті діють: Центр вивчення іноземних мов, Центр полоністики, Центр франкофонної освіти і культури, сучасна медіалабораторія. Викладачі та студенти кафедри журналістики та мовної комунікації забезпечують функціонування YOUTUBE-каналу «Свій НУБіП», який висвітлює події, що відбуваються в університеті.

Факультет налагодив міцні міжнародні зв’язки, щороку поглиблює співпрацю зі світовими університетами. Відповідно до укладених угод із Шеньянським аграрним університетом (Китай), Поморською академією в Слупську (Польща), Університетом Пардубіце (Чехія), наші студенти мають змогу безкоштовно стажуватися та проходити мовну практику.

Згідно з угодою, у Поморській академії в Слупську (Польща) за програмою «Подвійний диплом» навчаються студенти всіх спеціальностей факультету. Ми називаємо це «два в одному». Вступаєш раз – отримуєш подвійний виграш: за цією програмою опановуєш фах, а також поглиблюєш психолого-педагогічні знання, розвиваєш м’які навичками, набуваєш соціального досвіду. Саме це і є підґрунтям успіху наших студентів на робочому місці.
До присутніх також звернулись студентка 3 курсу Софія Сальник, яка зараз проходить стажування в м.Пардубіце (Чехія) за програмою Еразмус+ та голова студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету Маргарита Гулян.

   

На зустріч був запрошений відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський та його заступниця Оксана Гончарук. Вони наголосили на тому, що цьогоріч, попри всі перешкоди, відбудеться вступ до ЗВО. Сергій Ковалевський детально розповів про умови вступу 2022: введення національного мультипредметного тесту (НМТ), умови його складання, подання мотиваційного листа та особливості вступу на спеціальності, що передбачають участь абітурієнтів у творчому конкурсі. Повідомив присутніх про продовження терміну проведення олімпіади для вступу в університет до 15 травня. Також він повідомив, що загальноуніверситетський День відкритих дверей відбудеться 5 травня о 13 годині. На заході передбачена презентація затверджених правил прийому до закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.

   

Не обійшлось і без обов’язкового атрибуту Дня відкритих дверей – інтерактивного діалогу у форматі «запитання – відповідь». Інна Миколаївна запросила до бесіди всіх учасників. Звучали питання про умови вступу, підготовчі курси, олімпіади, можливість поселення в гуртожиток, організацію харчування – одним словом, викликало зацікавлення усе те, що по-справжньому турбує абітурієнтів, які вже визначились – навчатимуться в НУБіП України.

   

Підбиваючи підсумки зустрічі, можна спробувати передбачити: освітні програми матимуть здобувачів лише за умови натхненної й мотивованої співпраці ректорату університету, адміністрації факультету, викладачів, роботодавців та студентів, які навчаються в університеті і нарівні з науковцями гідно презентують свій заклад і свою спеціальність. Тільки командна взаємодія є ключем до успіху і великих звершень!
На завершення Інна Миколаївна звернулась до абітурієнтів, мотивуючи їх до ухвалення рішення: «Обираючи життєву дорогу, свою майбутню професію, згадайте вчення Григорія Сковороди про споріднену працю: пізнайте себе й оберіть той фах, який відповідає природним схильностям, – тоді ви будете щасливими, а ваша робота принесе користь країні й українському народові. Незважаючи на складні часи, які переживає наша держава, високий рівень згуртованості нашого народу і неоціненна міжнародна підтримка дає змогу Україні впевнено дивитись у майбутнє. Ми налаштовані на перемогу, працюємо та навчаємося натхненно кожен на своєму робочому місці. Тільки разом ми зможемо здобути перемогу, тільки в єдності матимемо сили будувати нове мирне життя!». 

Бажаємо нам всім перемоги, миру!
Чекаємо на вас, наші дорогі випускники ! Віримо- все буде Україна !

Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
Людмила Омельченко,
доцент кафедри психології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook