Єгор Буток, випускник київського еколого-природничого ліцею №116: «Мій майбутній фах – інженер-електрик!»

14 квітня 2022 року
    Вже не перший рік кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження проводить низку профорієнтаційних заходів у школах Київського регіону. Останні роки такі навчальні заклади дають нашому інституту все більше і більше вступників. А ми такі школи і ліцеї вважаємо для себе опорними в пошуку підготовлених та мотивованих до здобуття інженерного фаху вступників.

     Саме таким навчальним закладом і є еколого-природничий ліцей №116 у місті Києві.
     Єгор Буток - учень 11-го класу цього ліцею, залюбки погодився поділитись своїми думками про свої думки щодо продовження навчання у закладі вищої освіти.

  • Єгоре, скажи декілька слів про свій ліцей.

     Наш еколого-природничий ліцей №116 - чудова школа з прекрасним педагогічним колективом. Тут пройшли найкращі роки мого шкільного життя. Я вважаю, що моя підготовка дозволить вступити у хороший університет.

  • А чому для подальшого навчання ти обрав саме Національний університет біоресурсів і природокористування України?

    Це було непросто. У Києві чимало рейтингових університетів. Але я обираю НУБіП не тільки тому, що університет має високий рейтинг серед вищих навчальних закладів України. Мене переконують гарні відгуки на різних інформаційних ресурсах. А ще тут навчається багато моїх старших друзів. Саме їхня висока оцінка організації освіти, можливостей практичного навчання закордоном, сучасний рівень лабораторій сприяли моєму первинному вибору.
    Дізнався, що в університеті можна паралельно одержати і військовий фах. Сьогодні, коли йде війна, коли треба захищати свою країну зі зброєю в руках – це дуже важливо.

  • Що стало ключовим при обранні спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»?

    Для мене завжди було цікаво, звідки береться електрична енергія і як вона передається на далекі відстані. Буваючи на канікулах у бабусиному селі, я захоплювався технічною величчю високовольтних ліній, що проходили біля села та роботою людей, які забезпечують роботу цих ліній. Така думка народилась вже давно.
    Ще більше зацікавився я цією спеціальністю з того часу, як наш ліцей вперше відвідали викладачі кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Мене вразила цікава презентація про сучасні системи електрозабезпечення.
    Однозначно вирішив, що в майбутньому буду працювати саме в цій галузі.

  • Як ти вважаєш, відвідання Дня відкритих дверей у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження було б доречним для тебе?

    Я не раз бачив презентацію, фото та відео про університет, мій ліцей розташований неподалік університету. Мене вражає історія НУБіП України.
    День відкритих дверей мене також цікавить. Доречно було б відвідати навчальний корпус ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, ближче побачити лабораторії, сучасне обладнання та мультимедійні засоби навчання.

  • А хобі в тебе є?

    Окрім навчання, я займаюсь спортом. Граю у футбол. Можу сказати, що це мій улюблений вид спорту. Знаю, що в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження є футбольна команда. Якщо вдасться, мрію у майбутньому пограти і за футбольну збірну команду НУБіП.

  • Єгоре, уявімо, що ти вже студент НУБіП України. Чого ти очікуєш найбільше?

    Я очікую зустріти нових друзів. А ще – викладачів, які мені допоможуть одержати необхідні знання та досвід. Хочу потрапити на сучасне велике енергетичне підприємство, одержати там роботу.
     Загалом, хочу провести найкращі студентські роки в хорошому колективі та тільки з позитивними емоціями.

Бесіду вели Віталій Наливайко та Іван Радько,
доценти кафедри електротехніки, електромеханіки і електротехнологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook