Старостат ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: радимося, щоб кожному студенту забезпечити доступ до навчання

14 квітня 2022 року
  Щовівторка навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження проводить розширені старостати із залученням старост, заступників старост та наставників академічних груп. До роботи також долучаються завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники.

   Порядок денний старостату містив питання про результати щоденного моніторингу відвідування дистанційних занять студентами, підсумки проведеної проміжної атестації, а також обговорення плану проведення Дня відкритих дверей в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження в умовах воєнного стану.

   Розпочався старостат із вступного слова директора. Віктор Каплун окреслив коло поточних проблем, пов’язаних насамперед з технічними труднощами при організації навчального процесу, звернув увагу на посиленні комунікаційної роботи між наставниками та старостами академічних груп. В інституті ведеться постійний моніторинг щодо місць перебування студентів групи, його умов проживання та можливості відвідувати заняття онлайн згідно розкладу тощо.

   Заступник директора Семен Волошин провів аналіз щоденного моніторингу відвідування занять студентами у розрізі академічних груп, долучаючи коментарі окремих наставників.
   Слід відзначити, що середній показник відвідуваності занять студентами за останній тиждень тримається у середньому на рівні 55%. Є сподівання, що ця цифра буде зростати, оскільки кількість студентів, які ще недавно перебували на окупованих територіях, суттєва зменшилася.
   Варто враховувати і той факт, що більше трьох десятків студентів інституту знаходяться в територіальній обороні, або беруть участь у волонтерській роботі.

   Далі обговорення торкались результатів проміжної атестації студентів. Переважна більшість студентів (84%) пройшли атестацію успішно, 16% здобувачів продовжують працювати за індивідуальним графіком.
   Атестаційні відомості викладені у хмарному середовищі, доступ до якого наданий завідувачам кафедр, викладачам, наставникам та старостам. Це суттєво полегшило обробку документів.

    Далі разом з директором Віктор Каплун старости та наставники відпрацьовували можливість залучення студентів (особливо першого та другого курсів) до поширення рекламної інформації про інститут у навчальних закладах, які вони нещодавно закінчили.
   Така ініціатива була підтримана. Сподіваємося, що сьогоднішні школярі дослухаються до своїх старших друзів, які вже навчаються в НУБіП України, і візьмуть участь у Дні відкритих дверей в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, який відбудеться у форматі онлайн 15 квітня 2022 року.
    Координотор з цифровізації інституту Алла Дудник продемонструвала всім присутнім підготовлені профорієнтаційні матеріали заходу, акцентувавши увагу на важливості поширення таких матеріалів у соціальних мережах та месенджерах.

   Активну участь в обговоренні взяли наставники академічних груп Світлана Тарасенко (ТЕ-21001б) та Тарас Лендєл (АКІТ-19001б), старости Андрій Кобзін (ТЕ-21001б), Всеволод Лісогор (ЕЕЕ-21002б) і ін.

 

    Можна упевнено констатувати, що за час змішаного дистанційного навчання понад 90% пар проведені згідно розкладу.
   А головне, ми всі стали свідками суттєвого зростання відповідальності всіх учасників навчального процесу за ту справу, що ми робимо в умовах війни.

Семен Волошин, Лілія Мартинюк,
заступники директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook