Питання відвідування занять та підготовки до Дня відкритих дверей у полі зору наради із завідувачами кафедр і старостату

12 квітня 2022 року

   Про те як організувати дистанційне навчання під час ведення бойових дій ми знаємо не з інтернет сайтів чи літератури, а нажаль з власного досвіду, який на сьогодні можна назвати успішним. Важливо в даній ситуації не лише якісно виконувати свої посадові обов’язки щодо викладання дисциплін, організації навчального процесу, підтримання життєдіяльності університету і факультету, а й 24/7 підтримувати зв’язок зі студентами, надавати поради, зберігати психологічну стійкість. Щотижневі зустрічі адміністрації факультету із завідувачами кафедр та старостами академічних груп відбулися 12 квітня 2022 року.

   На початку засідання декан факультету Анатолій Остапчук висвітлив інформацію моніторингу стану відвідування занять, відмітивши збільшення кількості студентів присутніх на заняттях, але наголосив, що здобувачі освіти мають бути стовідсотково залучені до освінього процесу, що стосується не лише студентів денної форми, а й заочної форми, які наразі перебувають на онлайн сесії.
   На зустрічі розглянули питання підготовки до Дня відкритих дверей та графіку проведення онлайн заходів профорієнтаційного характеру кафедрами. Анатолій Дмитрович зазначив, що через військовий стан існує певна загроза залучення абітурієнтів до навчання, оскільки відбувається постійна міграція населення, в тому числі, і за кордон, тому активізація профорієнтаційної роботи є нагальною необхідністю. 
   В свою чергу, завідувачі кафедр прозвітували про роботу колективів в руслі забезпечення виконання вимог освітнього процесу.
   Питання присутності на заняттях студентів та причин відсутності обговорили і під час проведення старостату. Оскільки в деяких регіонах нашої країни відбулося послаблення ворожих наступів, а відтак в багатьох населених пунктах відновлено електропостачання та доступ до мережі інтернет, студенти, що перебувають в таких районах вже мають можливість повноцінно відвідувати онлайн заняття та в повному обсязі виконувати завдання на навчально-інформаційному порталі Elearn. Проте, лишається певний відсоток студентів, які поки що не можуть постійно відвідувати заняття через відсутність комунікацій. Старостам доведений до відома скорегований відповідно до наказу від 18.03.2022 року № 161 "Про завершення 2 семестру 2021-2022 н.р." графік освітнього процесу.
   Декан Анатолій Остапчук наголосив на необхідності постійного моніторингу ситуації наставниками, старостами та заступниками старост у групах в контексті відвідування занять, місця перебування студентів та можливості надання допомоги тим, хто її потребує.
   Також розглянули питання проведення профорієнтаційної роботи в начальних закладах різних областей, де наразі перебувають студенти факультету аграрного менеджменту та мають можливість поспілкуватись з учнями старших класів з метою популяризації спеціальностей менеджмент і маркетинг. 
 

Лариса Карпенко, Людмила Чорненька заступники декана 
факультету аграрного менеджменту
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook