Молодь на кафедрі автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка

9 квітня 2022 року

    Життя так розпорядилось, що на кафедрі автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка (далі АРС) завжди поєднувався досвід, професіоналізм та молодече завзяття. У своєму попередньому дописові я, як завідувач кафедри, намагався проінформувати університетську спільноту про одного з представників старшого покоління кафедри, які зуміли заявити про себе науковими й педагогічними здобутками. Сьогодні ж хочу коротенько повідомити й про одного з молодих працівників, за якими бачиться майбутнє кафедри. Мова буде йти про Тараса Лендєла, доцента кафедри, лауреата премії Президента України, хорошого спортсмена, достойного Громадянина нашої Держави.
   За своє не особливо тривале перебування на кафедрі він з відзнакою завершив навчання в університеті, потім в аспірантурі, успішно й своєчасно захистив дисертаційну роботу, досить швидко пройшов дорогу з асистентів в доценти, а потім у непростій конкурентній боротьбі став лауреатом премії Президента України серед молодих вчених (таких на нашій кафедрі АРС кілька і про них мова в наступному повідомленні). Але не лише це є характерною ознакою Т. Лендєла: він завжди там, де нелегко й де потрібно кафедрі АРС: це й побудова новітніх лабораторій, організаційна робота серед студентів, активна участь в науковій роботі, що створює умови для побудови перспективних інноваційних дисциплін. Так саме за участі Т. Лендєла створені навчально-наукові лабораторії комп’ютерно-інтегрованих систем автоматизації, Інтернет-речей. Сподіваюсь, що активна участь цієї молодої людини в наукових проєктах, що їх веде кафедра АРС, створить умови для його переходу в іншу якість, як це вже сталось із кількома працівниками нашої кафедри.

    І тепер, в умовах війни, Т. Лендєл дистанційно й на високому рівні проводить лекції, практичні заняття, лабораторні роботи, максимально використовуючи можливості електронних платформ та їх сервісів, у тому числі хмарні технології, електронні курси, пам'ятаючи, що студенти повинні бути “на першому місці”. Пояснюється зазначене тим фактом, що тепер, як і завжди, студенти - це сама активна складова нашого суспільства, а тому вони беруть участь у волонтерстві, допомагають бійцям територіальної самооборони і всі ці обставини слід враховувати при викладанні відповідних дисциплін.

    У той же час Т. Лендєл - президент шахового клубу нашого університету “Шаховий король НУБІП України” й багато часу приділяє громадській роботі. Не забуває він про це й умовах війни зацікавлювати студентів грою в шахи, постійно долучаючи їх до турнірів з використанням онлайн платформ lichess.org та chess.com.

     І це приносить позитивний результат, об’єднуючи зусилля викладачів та зацікавленість студентів.
     Впевнений, що лише творчий підхід до організації навчального процесу обов’язково дасть позитивний результат і забезпечить високий рівень знань наших студентів.

Завідувач кафедри АРС Віталій Лисенко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook