У нас є лише один шлях – потужна оновлена робота нашого університету (відбулось засідання вченої ради)

24 вересня 2014 року

Традиційно на ньому представлено наукові доповіді співробітників. Першою виступила доцент Світлана Сторожук, яка розповіла про світоглядні засади української національної ідеї, розкрила її особливості. Доповідачка звернулася  і до вітчизняної філософської та суспільно-політичної думки феномену нації та національної ідеї. Її фундаментом, як зазначила Світлана Сторожук, є творчість Тараса Шевченка.  Важливу роль у формуванні національної ідеї відіграє студентство. Актуальність доповіді відзначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко та підкреслив: патріотизм, нація, національна ідея тісно переплетені і є рушієм позитивних реформ.

 
 
Результати досліджень за темою «Землеробство – продовольча, енергетична та екологічна безпека України» представив загалу професор Семен Танчик. Доповідь зацікавила присутніх та викликала активне обговорення. У ньому взяли участь проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник науково-дослідної частини Андрій Білоус, директори природничо-гуманітарного ННІ Володимир Копілевич, ННІ енергетики і автоматики Володимир Козирський, ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» Сергій Михайлов та інші члени ректорату.
 
 
Наступне питання порядку денного – звіт про діяльність ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за 2010-2014 рр. Про основні результати навчальної, наукової, виробничої та фінансової діяльності проінформував директор Василь Лукач. До речі, інститут у рейтингу МОН серед університетів аграрного профілю посідає шосте місце. Мова йшла і про труднощі, зокрема, необхідність поліпшення матеріально-технічної бази підрозділу.
 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило представив пілотний план реалізації норм закону України «Про вищу освіту». Всі заходи напрацьовані робочою групою з урахуванням пропозицій навчального та юридичного відділів, науково-дослідної частини, профспілкової організації співробітників, бухгалтерії та ННІ енергетики і автоматики. Тож вченою радою схвалено такий план, однак, за словами Станіслава Ніколаєнка, необхідно його доповнити відповідальними особами за кожен із заходів та термінами їх виконання.
 
 
Також затверджено план роботи вченої ради НУБіП України на 2014-2015 навчальний рік з урахуванням додаткових питань, про які проінформувала вчений секретар Тетяна Балановська.
 
 
Крім того, обговорено звіт про проведення державних випробувань пестицидів, який представив голова експертної комісії НУБіП України з оцінки випробувань хімічних засобів захисту рослин Сергій Мельничук.
 
 
На засіданні затверджено акредитаційні та ліцензійні справи університету і його відокремлених підрозділів. А ще – підтримано клопотання щодо надання грифу МОН, рекомендовано до друку підручники та навчальні посібники, збірники наукових праць та журнали. 
 
 
Детальну інформацію про стан фінансово-господарської діяльності навчально-дослідних господарств університету та шляхи його покращення надав начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський
 
 
Вченою радою підтримано пропозицію директора ННІ бізнесу Анатолія Діброви про створення в інституті кафедри глобальної економіки. 
 
 
На засіданні члени ради отримали відпрацьований остаточний варіант програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020». Її примірники передадуть  в усі підрозділи університету: на кафедри, факультети, а також студентському самоврядуванню і громадським організаціям вишу. Про це повідомив Станіслав Ніколаєнко.
 
 
 
«Голосіївська ініціатива-2020», як зазначив ректор, - серйозний документ і плід колективної співпраці, який буде нас закликати працювати більше і творчо. Тому кожен ННІ повинен розробити в розрізі програми заходи її реалізації. На цьому неодноразово акцентовано увагу під час співбесід із керівниками навчально-наукових інститутів. У  листопаді планується затвердження загальноуніверситетського плану виконання «Голосіївської ініціативи». На завершення Станіслав Миколайович зазначив: у нас є лише один шлях – потужна оновлена робота нашого вишу. А тому кожен має чесно робити свою справу. 
 
Ольга Наконечна, 
прес-служба НУБіП України
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook