Аmаt victoria curam – Перемога любить старанність!

24 березня 2022 року

   Студенти гуманітарно-педагогічного факультету долучились до вивчення латинської мови у дистанційному та змішаному форматі. 24.03.2022 проректором із науково-педагогічної роботи, професором Василем Шинкаруком проведено онлайн-лекцію за темою «Verbum». До заняття були залучені майбутні психологи, соціальні педагоги, фахівці із професійної освіти.   

   Лекція дала можливість нашим студентам поряд із волонтерською діяльністю, допомогою нашим військовим, повернутись у ряди академічної спільноти. Студенти жваво співпрацювали із лектором. Вони знову відчули себе науковцями, які вивчають глибини давньої мови, аналізують морфологічні явища, досліджують особливості функціонування латинських дієслів.

   Василь Дмитрович продемонстрував студентам специфіку граматичних категорій дієслова, вміло провів паралель між латинською та українською мовами. Адже саме носії мови роблять мову живою. Усім відомо, що на лексичному рівні знаходить своє відображення не тільки історія мови, а й історія народу. Тому після закінчення війни, ми зможемо сказати: «Аmаt victoria curam!» («Перемога любить старанність!»). І цей вираз стосуватиметься нашого навчання, нашого війська, нашої звитяги. І зараз, коли наші славетні воїни «ferro et igne» («вогнем і мечем») захищають нашу свободу, ми підтримуємо їх своєю сумлінною працею та навчанням. На завершення лекції Шинкарук В.Д. запевнив студентство, що ми обов’язково переможемо завдяки нашій стійкості, відповідальності і нескореності!

Галина Фоміна,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook