Обговорення перспектив розвитку навчально-наукових інститутів триває: відбулася співбесіда з керівництвом ННІ лісового і садово-паркового господарства

18 вересня 2014 року

Продовжуються співбесіди з керівниками навчально-наукових інститутів університету. Під час такого діалогу очільники вже 5-тьох інститутів поділилися  баченням перспектив підрозділів крізь призму Закону України «Про вищу освіту» та програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020». Тож 18 вересня у такому форматі відбулася зустріч керівництва університету з представниками ННІ лісового і садово-паркового господарства. 

Директор інституту Петро Лакида розповів про унікальність підпорядкованого йому підрозділу. Також мова йшла про підготовку кадрів. Зокрема, студенти обох факультетів –  лісогосподарського і садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури – мають можливість навчатися або стажуватися за кордоном. І тут потрібно знання іноземних мов. Петро Іванович висловив сподівання, що Закон України «Про вищу освіту» сприятиме поліпшенню їх вивчення у вищій школі. 

За словами директора, науково-дослідницька робота – один із вагомих способів розширення міжнародної діяльності. Насамперед, це співпраця із передовими вишами світу через спільні наукові розробки, стажування студентів, аспірантів та викладачів. До речі, інститут у цьому має певний досвід. 

Під час засідання обговорено результати вступної кампанії. Щоб вона була ефективнішою, потрібен конкретний план профорієнтаційної роботи та нестандартні підходи.

 Центральне питання діалогу – забезпечення якості освіти та її моніторинг, зокрема, через проведення зрізів знань, директорських контрольних робіт.  Крім того, проректор з навчальної і культурно-виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що  навчальний процес потребує модернізації. А від першого проректора Ігоря Ібатулліна прозвучала пропозиція запровадити виконання проектів дипломних робіт студентами інституту по території вишу.

Також розглянуто фінансовий стан та матеріально-технічну базу ННІ. За інформацією Петра Лакиди, вже облаштовано  4 великих мультимедійних аудиторії, комп’ютерні класи. А допомагають у цьому спонсори та випускники, з якими  інститут підтримує постійно зв’язки.  Петро Іванович висловив стурбованість соціально-побутовими умовами студентів та співробітників.

Під час співбесіди обговорено стан виконання  робіт із благоустрою ботанічного саду університету. Про це проінформували присутніх проректор з навчально-науково-виробничих питань розвитку і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко та директор ботсаду Олена Колесніченко. Наразі роботи ще тривають. А в тижневику з благоустрою  саду візьмуть участь студенти. Відповідне рішення підтримали декани інших факультетів. 

Підбив підсумки співбесіди ректор Станіслав Ніколаєнко. Лісове господарство сьогодні є одним із провідних напрямків в університеті. Тому, перш за все, маємо дбати про якість освіти, а міжнародна діяльність – поштовх до неї. Крім того, слід нарощувати підготовку за магістерськими програмами. Особлива увага виховній роботі з студентами. Станіслав Миколайович зазначив, що ННІ лісового і садово-паркового господарства обрав правильний курс, і побажав успіхів у реалізації планів та задумів.

 Прес-служба НУБіП України

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook