Щодо акредитації освітніх програм та одержання акредитаційних сертифікатів у 2 семестрі 2021-2022 навчального року

18 березня 2022 року

11 березня 2022 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти звернулося до Кабінету міністрів України з ініціативою урегулювання акредитаційного процесу та уможливлення надання відкладених акредитацій усім освітнім програмам, які наявні в інформаційній системи Національного агентства та очікують на процедуру на всіх її етапах. У нашому університеті до цієї категорії ввійшла освітня програма "Лісове господарство" ОС "Бакалавр" Бережанського  агротехнічного інституту, самоаналіз якої 15 березня цього року був успішно відправлений до Національного агентства.

16 березня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 295 "Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану", згідно з якою:

1. Установлено, що строк дії сертифікатів закладів вищої освіти (наукових установ) про акредитацію спеціальностей і напрямів підготовки та сертифікатів про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, що були чинними на 24 лютого 2022 р., продовжується до 1 липня року, наступного за роком припинення або скасування воєнного стану в Україні.

2. Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти тимчасово дозволяється проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому (дистанційному) режимі, а також ухвалення рішення про умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи без оплати вартості акредитації закладом вищої освіти.

Виконавши на сьогодні всі вимоги Національного агентства стосовно підготовки та відправлення самоаналізу за ОП бакалаврату "Лісове господарство" Бережанського агротехнічного інституту, будемо очікувати подальших рішень Національного агентства: про умовну (відкладену) акредитацію, або про часткове проведення акредитаційної експертизи без оплати її вартості. Ця освітня програма завершує річний цикл акредитацій ОП бакалаврату та магістратури в нашому університеті на 2021-2022 навчальний рік. 

Лариса Кліх,
начальник навчально-методичного відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook