Про навчання і не тільки розповіли студентки факультету аграрного менеджменту Олександра Каминіна та Марія Бєлозерських

17 березня 2022 року

    Кожного року студенти факультету аграрного менеджменту вступають та навчаються за програмами подвійних дипломів в університетах-партнерах по всьому світу. Цього разу з нами поспілкувались студентки 2 курсу спеціальності «Менеджмент», які перебувають на навчанні у Словацькому сільськогосподарському університеті в місті Нітра (SPU) Олександра Каминіна та Марія Бєлозерських.
   - Розкажіть чи перебуваєте наразі в безпеці?

Олександра: разом з мамою перебуваю у Словаччині, тато залишися вдома в Білій Церкві.

Марія: я знаходжусь на навчанні в Словаччині. Моя родина на даний момент перебуває в повній безпеці.

   - Як вдається поєднувати навчання одразу в двох університетах зважаючи на військовий стан?
Олександра: у Словацькому сільськогосподарському університеті я навчаюсь очно, онлайн в НУБіП. Маю високошвидкісний інтернет, а графіки навчання продумані до дрібниць, тому можу відвідувати заняття без проблем.
Марія: без проблем поєдную навчання в обох закладах.
   - Чи підтримуєте контакти зі своїми українськими одногрупниками?
Олександра: так, ми спілкуємось у месенджерах, через Zoom, як староста, я відповідаю за студентів своєї групи, тому підтримую зв'язок з кожним.
Марія: звичайно підтримую зв'язок з одногрупниками, дуже часто спілкуємося в кого який стан справ і як загальний настрій у військовий час.
   - Чи забезпечена ти усіма навчальними матеріалами від НУБіП?
Олександра: так, викладачі надали доступ до всіх матеріалів на платформі Еlearn, який є дуже зручним у використанні та багатофункціональним.
Марія: навчальні матеріали є в повному обсязі на навчально-інформаційному порталі Elearn. Викладачі рекомендували завантажити всі матеріали на ПК, гаджети, на випадок припинення роботи платформи.
  - Що маєш на меті після припинення військових дій та території України, які плани?
Олександра: мрію якомога швидше повернутися додому, щоб знову відчути затишок своєї оселі, зустрітися з рідними та друзями, щоб бути на 100% впевненою, що з ними все добре. Хочу спокійно, без ніякої тривоги прогулятися з посмішкою по місту та подорожувати до різних країн.
Марія: війна змінила всі мої пріорітети і мрії. Все що відбувалось до 24.02.2022 року, сьогодні, здається не менш важливим, проте, не наскільки страшним та болючим. До мого від'їзду на навчання, я мала можливість допомагати нашим героям і саме завдяки цьому, познайомилась з великою кількістю неймовірних людей. В місті Нітра також активно допомагають нашій батьківщині. Студенти створили волонтерську організацію, і займаються пошуком та передачею важливого обладнання, якого не вистачало в перші дні війни. В гуртожитках організовані центри збору крові, яку доставлятимуть до шпиталів для наших воїнів. Ми сильні і ми переможемо! За нашу перемогу молиться весь світ. Війна показала справжні обличчя людей. Пишаюсь тим, що я Українка. Пишаюсь своїми рідними, знайомими та всіма українцями за їх героїзм!
Олександра: хочу також відзначити, що мої одногрупники зі Словацького університету починаючи з 24 лютого систематично цікавляться чи все зі мною добре, який у мене моральний стан. Партнери НУБіП Словацький сільськогосподарський університет, надали змогу приїхати не лише студентам, а й запросити  рідних. Вони безоплатно надали житло та харчування, з можливістю відвідування курсів словацької мови. Звісно по приїзду всі намагалися нас підтримати, як студенти, так і викладачі. Громадяни Словаччини переконані, що Україна це країна з сильною історією і вона витримає цю війну та отримає перемогу. І ми кожного дня віримо що скоро це закінчиться і можна буде спокійно поїхати додому.
  
Олександра Каминіна              Марія Бєлозерських
 
Розмову вела Олександра Козачук, 
голова СО факультету аграрного менеджменту
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook