Відзнаки Академії інженерних наук України вручено нашим колегам

18 вересня 2014 року

13 вересня 2014 року відбулася XV Міжнародна наукова інтернет-конференція «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технології» присвячену 80-річчю від дня народження академіка Леоніда Погорілого. У цей день виповнилося 80 років від дня народження Леоніда Погорілого — видатного вченого випробувача, доктора технічних наук, професор, академіка Української академії аграрних наук, Академії інженерних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, фундатора випробувань сільськогосподарської техніки в Україні.

У рамках роботи XV Міжнародної інтернет-конференції відбулося засідання відділення агропромислового інжинірингу Академії інженерних наук, цю громадську організацію було створено на початку 90-х років минулого століття за ініціативи тодішнього міністра освіти і науки України Петра Таланчука з метою консолідації вчених та інженерів, які працюють у різних галузях науки та виробництва, ефективного використання їх творчого потенціалу для розбудови України, забезпечення впровадження досягнення інженерних наук у виробництво.


Серед інших в Академії функціонує відділення агропромислового інжинірингу, створене у 1998 р. Його завдання є участь у розробленні державних і проектно-конструкторських робіт щодо створення високотехнологічних машин і механізмів сільськогосподарського призначення, підтримка створення нетрадиційних, принципово нових технологій аграрного виробництва, засобів їх механізації та автоматизації.


Нині відділення налічує 40 членів. З них половина працює у двох установах: НУБіП України (10 осіб) та УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого (10 осіб), решта проживають в різних областях України — Львові, Тернополі, Харкові, Херсоні, Бердянську, Каховці, Києві і Київські області. Відділення очолює член-кореспондент НААН України, професор Дмитро Войтюк.


Перед засіданням учасників у рамках роботи конференції та відділення ознайомилися з експонатами та музеєм УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.
У роботі засідання взяв участь Президент Академії, почесний президент університету «Україна», доктор технічних наук, професор Петро Таланчук. У своєму виступі він наголосив на ролі інженерної науки у становленні державності і незалежності України, шляхи підвищення якості практичної підготовки сучасних інженерів, зокрема запропонувати залучати створення нових місць практичного навчання на сільськогосподарських підприємствах для майбутніх інженерів.


Відділення агропромислового інжинірингу рекомендувало прийняти до складу Академії інженерних наук України членом-кореспондентом Академії інженерних наук України — доцента кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Броварця Олександра Олександровича.


Вручення медалі імені академіка Леоніда Погорілого «За вагомий внесок у розвиток аграрної інженерії» за номером 1 член-кореспонденту НААН України, професору Войтюку Д.Г. та диплома новому члену АІНУ президентом АІНУ — доценту кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Броварцю Олександру Олександровичу

 

Рішенням Академії інженерних наук України встановлено медаль імені академіка Леоніда Погорілого «За вагомий внесок у розвиток аграрної інженерії» та вручено медаль за номером 1 член-кореспонденту НААН України, професору Дмитру Григоровичу Войтюку.


У рішенні засідання відділення Академії інженерних наук України було зазначено, що підвищення ефективності роботи відділення сприятиме впровадженню надійної сільськогосподарської техніки в Україні, розробленню сучасних методів оцінювання та прогнозування технічного стану сільськогосподарської техніки.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook