Тарас Шевченко - поет, художник, філософ

9 березня 2022, 10:06

 Свою Укрáїну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Т.Г. Шевченко

 

  9 березня виповнюється 208 років з дня народження нашого пророка Тараса Шевченка - видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча.

  Тарас Шевченко - національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення Російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну.

  Сьогодні відзначаємо 208-у річницю з дня народження Кобзаря, а таке враження, що Шевченко все життя був з нами. Він писав вірші чорнилом майбутнього.

  Те, що написано Великим Тарасом – це те, що сьогодні відбувається в Україні. Своїм творами він попереджав, що Україну чекає тяжка війна з російським агресором. Він показував, що ідея "руського міру" не нова, вона існувала і в його час. І московітам ніколи не можна вірити.

  Росія сьогодні, як і тоді, показує своє бажання підкорювати інші народи, нищити право українців на свою свободу та незалежність. Тягнути у свою геополітичну «домовину» український народ.

  Але Великий Тарас не лише попереджував про агресію споконвічного ворога України. Він вказав, як нам треба діяти, щоб вистояти, щоб зберегти націю, зберегти державу – БОРОТИСЯ.

  
      Ось головне пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України. І сьогодні наша армія виконує пророцтво Шевченка – з Божою допомогою бореться з ворогом!Ми, українці, відчуваємо гордість за Генія і за свою величну Україну, і завжди готові боронити її від чужоземних зазіхань!
 
 
Слава Великому Тарасу!
Слава Україні!
Героям Слава!
 
 
Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації
    
 

 

 

 

 

 
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook