12-13 вересня в університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з програмування

14 вересня 2014 року

 Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування проводиться у три етапи у базових вищих навчальних закладах.  II етап є регіональним, має статус 1/4 першості світу і проводиться на базі нашого університету вже другий рік поспіль.

В змаганнях брали участь 24 команди із міста Києва та регіону. Вони представляли Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Національний університет харчових технологій, Національну академію управління, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет державної податкової служби України, Київську державну академію водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, Київський університет імені Бориса Грінченка, Київський національний університет культури і мистецтв. За першість боролися також 3 команди студентів нашого університету.
 
 
Змагання тривали з 10-ї до 15-ї години. Учасникам було запропоновано вирішити  12 завдань різної складності на одній із мов програмування – C++ або Java. Команди надсилали розв’язані задачі до журі через автоматизовану систему judge. Місце у турнірній таблиці залежало від  кількості вирішених завдань. Якщо їх було порівну, тоді  команди розташовувалися у порядку найменшого сумарного часу, витраченого на  розв’язок усіх задач. Враховувався також штрафний час за кожне відхилене вирішене завдання. 
 
 
Результати олімпіади можна переглянути у турнірній таблиці (http://olimp.vntu.edu.ua/kyiv.php). Перемогу здобула команда «Unicon» Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Другими стали «Flaw less» і «Frogs» цього вишу. А третю сходинку розділили команди «Forritary», «Shamans» КНУ імені Тараса Шевченка та «NTUU_KPI_IASA_bycicle» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». До десятки кращих увійшла також одна із трьох наших команд Shift у складі студентів магістратури –  Попова Ярослава, Шелеста Олександра та Матюшенка Артема.
 
Всім учасникам вручено сертифікати. А до фіналу української першості потрапили 4 команди з найкращими результатами.
 
Олена Глазунова,
декан факультету комп’ютерних наук і економічної кібернетики
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook