Участь викладачів кафедри статистики та економічного аналізу в Міжнародній конференції «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – можливості та виклики для України»

15 лютого 2022, 14:00

 

15 лютого 2022 р. в рамках міжнародної виставки «АгроВесна 2022» доценти  кафедри статистики та економічного аналізу Богданюк О.В., Воляк Л.Р., Куць Т.В., Макарчук О.Г. прийняли участь в онлайн-конференції на тему: «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – можливості та виклики для України».

Організатором даного заходу був Німецько-український агрополітичний діалог (АПД). На захід були запрошені Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т., Парламентський статс-секретар Федерального міністра і сільського господарства ФРН Офелія Нік, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен.

Основним меседжем конференції було висвітлення питання зеленого курсу та сталого розвитку у сільському господарстві, зокрема німецькі колеги ділились досвідом у даній сфері. Сільське господарство ЄС стикається з новими вимогами та викликами. Запровадження Європейського Зеленого курсу передбачає важливі зміни в аграрному виробництві та суттєво вплине на подальший розвиток торгівлі сільськогосподарською продукцією. Особливого значення набуває сталий підхід до подальшого розвитку сільського господарства, який має одночасно враховувати політичне бачення, очікування аграрного бізнесу, рекомендації аграрної науки та потреби сільського населення.

 

У свою чергу в рамках реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, аграрний сектор в Україні продовжує проходити комплексний курс реформ, що також передбачає регулярне обговорення питань аграрної політики в Європейському Союзі.

Спікери конференції ділилися власним досвідом роботи у напрямку зеленого курсу та сталого розвитку сільського господарства, законодавчим забезпеченням, науковими досягненнями тощо. При цьому учасники мали можливість задавати запитання, долучатися до дискусії та ділитися власним досвідом.

 

 

Оксана Макарчук,

к.е.н., доцент кафедри статистики

та економічного аналізу

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook