В університеті відзначили День єднання: ми українці, всюди українці, допоки світить нам одна зоря

17 лютого 2022 року
     16 лютого 2022 року на виконання Указу Президента "Про невідкладні заходи з консолідації Українського суспільства" в Україні вперше відзначили державне свято – День єднання. Сьогодні біля 3-го навчального корпусу, як по всій країні, під звуки державного гімну, що виконували викладачі кафедри культурології, підняли державний прапор.

 

     Наша університетською родина зібралася у важливий і напружений для країни момент, коли перед суспільством постали складні і загрозливі зовнішні та внутрішні виклики, які вимагають відповідальності та впевненості від кожного, звертаючись до колективу, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Ще ніколи за роки незалежності не було такої напруженої ситуації: з трьох сторін Україну оточила армія агресора – Росії, керівництво якої будь-що силою зброї вирішило приборкати український народ і захопити країну. Дуже добре, що, консолідуючись, ми це бачимо і готові до спротиву – не тільки армією, а й силами територіальної оборони, підрозділи якої створено в університеті. Хоча Україна прагне миру, але сьогодні вона повинна бути сильною, як ніколи. І, спираючись на Збройні Сили, та разом з нашими союзниками ми вистоїмо!

 

     Викладач кафедри військової підготовки Тарас Чайка – один з тих, хто брав участь у боях на сході України в ході АТО. Тепер він передає свій бойовий досвід майбутнім офіцерам запасу, яких готують в університеті. Звертаючись до присутніх, він нагадав: ця війна точиться вже з 2014 року, і наш «недобрат» не втомлюється бряцати зброєю. Але побачив: опір є і буде! До цього українці готові: воїнами ж не народжуються – ними стають у грізний час.

     Думку молоді висловила голова Студентської організації НУБіП України Марина Когут. Люди, які ще недавно називали себе нашими братами, сьогодні підняли проти нас зброю, думаючи, що страх зламає наш народ. Але цей страх нас тільки пробуджує.

 

     Загальна суть зібрання була відображена у мистецькій програмі викладачів кафедри культурології: «ми українці, всюди українці, допоки світить нам одна зоря».
     І ця зоря світитиме нам завжди…

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook