Університет активізує науково-дослідну роботу

8 вересня 2014 року

 8 вересня відбулося засідання ради молодих вчених НУБіП України за участю першого проректора Ігоря Ібатулліна та начальника науково-дослідної частини Андрія Білоуса

Свого часу Ігор Ілліч був фундатором цієї наукової спільноти. За його словами, в університеті навчається близько 500 аспірантів. Більше сотні молодих людей поповнили лави захищених дисертантів. Це величезна сила і потужний науковий потенціал. В найближчому майбутньому захищуваність дисертацій має сягнути 80%, що цілком реально. Адже в університеті створені для цього всі умови.  Так, здобувачів наукових ступенів готують за 70-ма спеціальностями. Діючими на сьогодні є 20 спеціалізованих вчених рад. 
 
Проте підготовку до аспірантури слід починати із відбору талановитих студентів. Кожен талановитий студент – це майбутній аспірант. А кожен кандидат наук – це  потенційний доктор наук!  Кафедра є тоді перспективною, коли випускає аспірантів і докторантів. 
 
Також необхідно відновити роботу наукових гуртків, і врешті-решт, готувати затребуваних суспільством фахівців.  Ігор Ілліч висловив  всебічну підтримку молодим науковцям та закликав їх  бути ініціативними, активними й організованими.  
 
Цю думку продовжив Андрій Білоус. Він зазначив, що  діяльність молодого вченого має бути вагомою та сприяти розвитку науки в цілому. Особливої уваги потребує побудова інформаційних зв’язків та комунікацій між науковими школами, виконання комплексних суміжних наукових робіт. І тут важливу роль відіграє спілка молодих вчених.  Її діяльність має бути систематичною і об’єднуючою. А для цього слід провести  звітно-виборчі конференції рад молодих вчених науково-дослідних інститутів. 
 
На засіданні також розглянуто питання проведення III міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми наук про життя і природокористування". Мова йшла і про збільшення кількості претендентів від університету для участі у конкурсах на щорічні гранти та премії  Президента України докторам наук і молодим вченим.
 
Ольга Наконечна 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook