На нараді деканів факультетів обговорено початок навчального року

8 вересня 2014 року

 Нагальним питанням для освітян сьогодні і на найближчу перспективу є введення в дію Закону України «Про вищу освіту». Підтвердження цьому – зустріч ректорів 6 вересня із прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, участь у якій взяв і ректор нашого університету Станіслав Ніколаєнко. Ще багато  положень цього закону потребують роз’яснень. А для його запровадження необхідно здійснити ряд заходів. Тож наразі Міністерством освіти і науки розроблено проект плану реалізації нового закону.

Власне про це йшлося на нараді деканів факультетів 8 вересня 2014 року. Проректор з навчальної і культурно-виховної роботи Сергій Кваша проінформував про роботу комісії над університетським планом виконання вимог  закону. Сергій Миколайович звернув  увагу на основні зміни, які чекають виш. Це і розподіл державного замовлення, підготовка магістрів, якість дисертаційних робіт, ліцензування освітньої діяльності та інше. Дуже важливо, щоби НУБіП України був у переліку дослідницьких університетів. А наступне засідання робочої групи  відбудеться найближчим часом. Тому усі бажаючі до 11 вересня можуть надати свої пропозиції до плану реалізації закону, надіславши їх на електронну адресу [email protected].
 
Крім того, на нараді розглянуто стан поселення студентів до гуртожитків університету на 2014-2015 навчальний рік. За інформацією директора ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Дмитра Черкашина основний етап цього процесу вже завершено. На сьогодні у гуртожитках студмістечка мешкають 6802 студенти.
 
 На засіданні обговорено графік проведення спортивних заходів у вересні 2014 року. Вже стартував перший тур відбору до збірних команд за видами спорту. Розпочалася спартакіада серед мешканців гуртожитків НУБіП України з перетягування канату. А проректор Сергій Кваша запропонував провести 26-28 вересня кубок НУБіП України з 15-борства «UNI sportman – 2014». Цей захід визначить переможця – універсального спортсмена університету серед науково-педагогічних працівників. 
 
Мова йшла і про підготовку до проведення в університеті традиційних днів донора. Відбудеться акція з 22 вересня по 3 жовтня за адресою вул. Генерала Родимцева, 7б у гуртожитку №11.  
 
Також розглянуто зміни у графіку навчального процесу на 2014-2015 навчальний рік. Нагадуємо, що в університеті запроваджено щоденну перевірку занять. 
 
Прес-служба НУБіП України
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook