Олексій Лук’янюк з Житомирщини: своє майбутнє мрію пов’язати з великою енергетикою, тому обираю НУБіП першим пріоритетом

11 лютого 2022 року

Краснобірка – селище Радомишильського району, що на Житомирщині, звідки походить багато молодих талантів.
Цьогорічний випускник Краснобірської ЗОШ I-III ступенів Олексій Лук’янюк виявив бажання навчатися в НУБіП України та опанувати професію інженера-теплоенергетика.

 

“Як ти дізнався про цю спеціальність і чому обрав саме цей університет?” – запитали ми у Олексія.

Фахівців спеціальності 144 "Теплоенергетика" готують в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.
Про це дізнався від свого товариша Олександра Гордіна. І дуже зацікавився цією перспективною спеціальністю! Олександр вже майже рік навчається в НУБіП України. Він розповів про переваги навчання, про рівень викладання дисциплін, цікавих викладачів, умови проживання студентів у гуртожитку тощо.
Важливо, що в умовах дистанційного навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження існує система персональної підтримки з боку наставника. Це дуже потрібно, особливо першокурсникам.
І якщо раніше в мене ще були невеликі вагання, то тепер я твердо переконаний, що буду опановувати цю спеціальність тільки в НУБіП України!
Зараз я ретельно готуюсь до складання ЗНО, зареєструвався для участі у предметній олімпіаді з усіх необхідних предметів. Це дуже потрібно, адже до 20 додаткових балів при конкурсі багато можуть вирішити. Тому маю велику надію та сподівання на позитивний результат.
Також з різних джерел маю інформацію, що сьогодні в Україні та світі є великий попит на спеціалістів в даній галузі. Життя виставляє нові вимоги до енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії. Це дуже актуальні сфери діяльності.

А чому твій вибір припав саме на теплоенергетику?

Я багато спілкувався з рідними та друзями. Мої найближчі друзі вже навчаються в НУБІП України на різних спеціальностях ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, ННІ лісового і садово-паркового господарства.
Я маю хороші знання з математики та фізики. Зваживши все, я вирішив бути саме інженером-теплоенергетиком і навчатись в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБІП України. Це - мій вибір! Вважаю, що ця спеціальність є найперспективнішою для мене.

А які ще чинники, окрім фахового спрямування, вплинули на твоє рішення?

Незважаючи на те, що багато часу необхідно для підготовки до ЗНО, я знаходжу час для активного відпочинку.
Я захоплююсь футболом і вже більше року граю за нашу обласну футбольну команду «Рудня».
Вважаю, що моє спортивне захоплення допоможе мені і надалі. Знаю, що в НУБіП дуже шанують студентський спорт! Коли я дізнався про існування інститутської футбольної команди, дуже зрадів. Буду намагатись зробити свій внесок у спортивні здобутки студентства ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, до лав якого я обов’язково вступлю!


Розмову вела доцент кафедри теплоенергетики,
Світлана ТАРАСЕНКО
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook