Кращі агропрактики в аквакультурі - семінар для аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів

8 лютого 2022 року

8 лютого 2022 року відбувся семінар «Кращі агропрактики в аквакультурі», учасниками якого стали фермери, науковці, представники районних адміністрацій та аспіранти спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура". Даний захід проходить за підтримки USAID (від англ. U.S. Agency for International Development – агентство США з міжнародного розвитку).

Семінар відкрила Ірини Барзо. Перший спікер - Юрій Яременко - рибовод із Київщини, керуючий партнер групи компаній «Бестер». Сфера діяльності - вирощування осетрових видів риб та виробництво чорної ікри. У своїй доповіді Юрій Яременко поділився з учасниками міркуваннями щодо потенціалу аквакультури в Україні, розглянув питання виробництва та сертифікації, а також експорту чорної, червоної ікри та ікри равликів, що набирає популярності в Україні.

Особливу увагу було приділено співпраці господарства «Бестер» з аспірантами факультету тваринництва та водних біоресурсів. Господарство залюбки надає базу для досліджень, а аспіранти та молоді науковці своїми розробками вносять покращення в технологію виробництва продукції аквакультури. Загалом було згадано про напрацювання аспірантки кафедри аквакультури Надії Поліщук, яка займається впливом гумінових кислот на запобігання накопичення рибою важких металів в організмі. Він зауважив, що для відкритих господарств садкового типу, це має першочергове значення.
Другий спікер - Володимир Гурман - голова наглядової ради ПрАТ "Компанія "Бастіон", поділився досвідом започаткування виробництва, розповів про проблеми та труднощі, які виникали в процесі діяльності, та як вирішували непрості задачі. Особливо цінною для аспірантів стала інформація про досвід вирощування кларієвого сома та тиляпії у воді, що використовується для охолодження обладнання по заморожуванню риби. Така вода нагрівається від обладнання та стає придатною для вирощування риби.


Богдан Коваленко
Аспірант факультету тваринництва
та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook