Члени гуртка "Агротурист" підготували роботи на всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

20 січня 2022 року

     Члени гуртка "Агротурист" відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 05.11.2021 р. № 1179 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році» підготували наукові роботи на всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. 
     Мета проведення конкурсу є сприяння реалізації здібностей обдарованих студентів, стимулювання їх до творчого самовдосконалення, розкриття та використання наукового потенціалу. 

     Цікаву з наукової точки зори роботу представила студентка 3 курсу  2 групи спеціальності "Туризм"  Олександра Грищенко на тему "Медичний туризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні". В роботі розглянуто теоретичні основи, функції та наведено методичні підходи до класифікації медичного туризму як одного з напрямів туристичної діяльності. Оцінено сучасний стан розвитку медичного туризму в Україні. Визначено актуальні проблеми та перспективи розвитку медичного туризму як актуального тренду сучасного розвитку сфери туризму в Україні.

        Проблеми кадрового забезпечення в туризмі в коронакризовий період  досліджувала Аміна Хилюк, студентка 4 курсу спеціальності "Туризм".  В роботі детально проаналізовано сучасний стан кадрового забезпечення в туризмі в Україні, визначено моніторинг кадрового забезпечення в туризмі в Україні та основні тенденції його розвитку.

        Сучасний стан та перспективи розвитку гірськолижного туризму в західному регіоні України досліджували студенти 3 курсу 2 групи Анастасія Мельник  та Данило Кондратовець. Вони проаналізовали сучасні компоненти регіональних туристичних систем та тенденції їх розвитку у трансформаційний період. Охарактеризовали стан туристичної інфраструктури у складі гірських територіальних систем та її вплив на модернізаційні процеси. Окреслили шляхи удосконалення інституціонального середовища у сфері розвитку гірськолижного туризму та сформульовали  методичні підходи до застосування регіональних гірськолижних туристичних комплексів.

       Максим Кантур студент 3 курсу 1 групи спеціальності "Туризм" представив результати наукової роботи на тему "Конкурентоспроможність в туризмі як провідний напрям сталого розвитку" та охарактеризував і запропонував чинники підвищення конкурентоспроможності в туризмі.

   Сучасні тенденції розвитку екстремального туризму досліджували студенти 3 курсу 1 групи Юлія Кононенко і Єгор Рева. У роботі проаналізовано екстремальний напрямок в сучасній сфері відпочинку і розваг та розглянуто перспективи розвитку екстремального туризму в світі і Україні.

   Заслуговує на увагу робота Яни Хижук студентки 3 курсу 1 групи спеціальності "Туризм" на тему "Інформаційно-консультаційне забезпечення організації органічного виробництва", у якій розглянуто теоретичні засади та проаналізовано сучасний стан інформаційно-консультаційного забезпечення організації органічного виробництва. Розроблено модель розвитку органічного виробництва в Україні та виділено шляхи удосконалення інформаційно-консультаційного забезпечення організації органічного виробництва.

    Каріна Шуригіна і Каріна Теплюк, студенти 3 курсу 1 групи спеціальності "Туризм" представили наукову роботу на тему "Формування конкурентної свідомості учасників ринкових відносин у сфері кооперації", в якій проаналізовали роль кооперації у формуванні аграрного ринку України та сучасний стан розвитку кооперативів в Україні, узагальнили термін «сільськогосподарська кооперація» та шляхи розвитку інформаційного забезпечення сільськогосподарських кооперативів, оцінили ефективність діяльності сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Агрофрут» та розробили стратегію розвитку кооперативу.

      Єлизавета Верета і Вадим Мороз, студенти 4 курсу 2 групи виконували дослідження на тему "Організація консультаційного забезпечення сталого розвитку сільських територій", в якій проаналізовали сучасний стан консультаційного забезпечення сталого розвитку сільських територій, визначили сутність категорії «сталий розвиток сільських територій», перерахували шляхи удосконалення  організації консультаційного забезпечення сталого розвитку сільських територій.

    Отже, як бачимо представлені наукові роботи оригінальні, актуальні, а студенти проявили ерудицію та креативність при їх написанні.

     Кращі роботи були відібрані комісією з членів кафедри і рекомендовані до участі у II етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей і спеціальностей у 2021-2022 навчальному році. 

Бажаємо гуртківцям, чиї роботи відібрані до участі у 2 турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт нових творчих звершень і перемог!

Ірина Кудінова,
керівник гуртка "Агротурист"

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook