Академічна доброчесність як запорука якісної вищої освіти

2 лютого 2022, 10:17

   Академічна доброчесність, перевірка на ознаки плагіату та вимоги до рівня наукової кваліфікації здобувача ступеня доктора філософії стали одними із ключових тем наукового онлайн-семінару «Академічна доброчесність як запорука якісної вищої освіти» – зустрічі для молодих вчених та аспірантів гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України з директоркою наукової бібліотеки НУБіП України Тетяною Кіщак. Семінар відбувся 1 лютого 2022 року.

   Метою семінару було висвітлення актуальності та нагальності академічної доброчесності, оскільки вона є важливим аспектом становлення науковця. Академічна доброчесність це етичні принципи та правила, яких мають дотримуватися всі учасники освітнього процесу аби забезпечити довіру до результатів навчання.

   Про те, якими принципами та визначеними законом правилами мають керуватися всі учасники освітнього процесу аби забезпечити довіру до результатів навчання розповіла директор наукової бібліотеки НУБіП Тетяна Степанівна Кіщак. В своїй презентації Тетяна Степанівна детально надала інформацію щодо основних принципів академічної доброчесності та перевірки на ознаки плагіату відповідними програмами (Unicheck, Strike Plagiarusm). Важливою і актуальною для всіх здобувачів стала тема доступу до наукометричних баз даних (Web of Science, EBCCO, Science Direct, Scopus).

   Аспірантами було озвучено багато питань які стосувалися можливості віддаленого доступу до баз даних, допустимості відсоткового коефіцієнту подібності при перевірці на ознаки плагіату а також про можливість попередньої перевірки наукової роботи на плагіат в Університеті.
   Цей семінар викликав у аспірантів помітну зацікавленість, яка підтверджується не лише чисельною кількістю учасників онлайн зустрічі, а й великою кількістю питань, на які здобувачі отримали вичерпні та аргументовані відповіді.

Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації
Вікторія Шеховцова-Бурянова,
голова Ради аспірантів гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook