Розпочав роботу семінар-навчання керівників підрозділів та науково-педагогічних працівників університету

1 лютого 2022 року

1 лютого 2022 року згідно наказу ректора від 29.12.2021 року № 1445 розпочав роботу семінар-навчання керівників підрозділів та науково-педагогічних працівників університету. Зважаючи на карантинні обмеження та непросту ситуацію із захворюваністю у Києві, семінар проходить у онлайн-форматі. Ця особливість дозволила доєднати до участі у семінарі понад 900 учасників – завідувачів кафедр, керівників відділів та служб, науково-педагогічних та педагогічних працівників базового закладу та відокремлених структурних підрозділів університету.

Відкрив семінар проректор з науково-педагогічної роботи, голова оргкомітету семінару Василь Шинкарук, який акцентував увагу слухачів у вступному слові на актуальності питань якості освіти, оцінювання та акредитації освітніх програм, ролі кожного члена університетського колективу у спільній праці та необхідності організації таких зустрічей.

Детальніше про оцінювання та забезпечення якості вищої освіти під час свого виступу розповіла Олена Єременко, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Вона неодноразово відмітила великий досвід НУБіП України, який дозволяє університету  регулярно підтверджувати якість підготовки фахівців під час акредитаційних процедур.

Питанням фінансування університету у 2022 році та особливостям формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту було присвячено виступ проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука.  Слухачі мали можливість ознайомитися з формулою розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти, динамікою росту заробітної плати фахівців та задати свої питання доповідачу.

Цікавою для науково-педагогічних працівників стала аналітична інформація від начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка щодо показників цитованості наукових праць викладачів та науковців як важливої складової підвищення рейтингу університету.

Вимоги до звітів із самооцінювання, досвід університету та рекомендації експертів під час акредитації освітніх програм слухачі мали можливість переглянути і почути з виступу начальника навчально-методичного відділу Лариси Кліх. У цій справі університет має серйозні здобутки, напрацьований досвід і серйозні перспективи для подальшого розвитку.

Терміни та особливості вступної кампанії у наступній доповіді висвітлив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Зокрема, вступ до магістратури буде складним, колектив уже зараз має це розуміти і готуватися.

Зважаючи на тривалу коронавірусну пандемію в нашій державі програма семінару передбачала й виступ фахівця у сфері охорони здоров'я. Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський поінформував присутніх про особливості боротьби з коронавірусом, заходи, які проводить університет, важливість вакцинації кожного члена колективу, а також дав відповіді на низку питань, що прозвучали після виступу.

Про досвід практичної підготовки студентів та її перспективи розповів директор Боярської лісової дослідної станції Анатолій Карпук. У виступі знайшлося місця і для висвітлення проведених заходів на базі станції, і для планів на майбутнє у розвитку бази для практичної підготовки наших студентів.

Завершувати програму виступів першого дня семінару випала честь Тетяні Кіщак, директору наукової бібліотеки НУБіП України, яка поінформувала учасників зустрічі про засоби і процедури, якими наш університет контролює дотримання академічної доброчесності усіма суб'єктами освітнього процесу.

У заключному слові, голова оргкомітету, проректор Василь Шинкарук подякував учасникам за участь у роботі семінару, дав завдання завідувачам кафедр з нагоди початку другого семестру та запросив до участі у наступному засіданні, яке відбудеться 2 лютого.

Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу
Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook