Випускник Сергій Таран про юридичний факультет НУБіП України

1 лютого 2022 року

 «Лікар лікує тіло, а юрист – душу», – цей усталений вислів дуже влучно характеризує сутність професії юриста, на якій свого часу зупинив свій вибір Сергій Таран. З ним сьогоднішня наша розмова.

  • Сергіє, розкажіть про себе, як склалось життя по закінченню вишу?

     — Мене звати Сергій Таран, у 2013 році я закінчив юридичний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування, отримавши вищу юридичну освіту за спеціальністю «Право» із освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр права». Спочатку працював юристом на приватному підприємстві. Згодом життя склалось так, що почав займатися підприємницькою діяльністю. І хоча зараз не працюю за спеціальністю – стикаюся із юриспруденцією щодня. Юридична освіта та навички, які отримав під час навчання, допомагають вирішити більшість завдань, що виникають під час здійснення підприємницької діяльності.

  • Знаю, що факультет став для Вас не лише місцем навчанням, а й місцем, де Ви зустріли свою долю.

     — Так, справді, саме тут я познайомився з моєю дружиною, яка навчалась в одній групі зі мною. Анна знайшла себе в юриспруденції, спочатку працювала в суді, згодом в органах виконавчої влади, а тепер займається адвокатською діяльністю.

  • Які спогади залишились про навчання? Що найбільше запам’яталось?

     — За час навчання в університеті мною були здобуті ґрунтовні знання в різних галузях права, досвідчені викладачі назавжди закріпили любов до застосування законів на практиці.
     Згадуючи навчання, перш за все, в спогадах постає наш улюблений 6 корпус, де проводилися лекції, семінари а також часто проходили різні наукові конференції та заходи дозвілля. Сильною стороною нашого навчання було і те, що закінчуючи кожен курс ми проходили практику: в судах, органах прокуратури та ін.
     Якщо говорити про улюблені предмети, то найцікавішими для мене були цивільне, кримінальне і господарське право. На нашому факультеті на високому рівні викладалися всі дисципліни. Крім того позитивним моментом було те, що якщо ти дійсно проявляв інтерес до навчання – сесія була не страшна (сміється).

  • А який вид робіт Вам подобався найбільше?

     — Будучи студентом, мені дуже подобалося брати участь у різних наукових конференціях, писати наукові статті, оскільки така робота дозволяла розширити горизонти своїх знань.

  • Кажуть, студентські роки – найкращі. Це правда?

     — Звичайно, університет подарував мені багато справжній друзів, з якими ми пережили багато цікавого. Звісно, крім навчання у нас були і розваги, чого лише варті наші гуртожицькі вечори з гітарою, прогулянки Голосіївським парком та посиденьки на лавках біля четвертого гуртожитку.

     Взагалі, у нас на факультеті завжди панувала дружня і добра атмосфера, було якось затишно, по-домашньому, всі завжди допомагали один одному.
     Ми в сімейному колі часто згадуємо студентські роки і дуже раді, що обрали, такий для нас уже рідний, НУБіП України.

Розмовляла Тамара Новак,
доцент кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook