XV щорічний круглий стіл До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

28 січня 2022 року

   27 січня 2022 року аспіранти кафедри філософії та міжнародної комунікації взяти участь в XV щорічному круглому столу до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти».

У 2005 році Генеральна асамблея ООН ухвалила Резолюцію №60/7, в якій проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Резолюція акцентує на важливості освітньої та просвітницької роботи для того, щоб вивчити уроки Голокосту та запобігти проявам ненависті, фанатизму, расизму та упереджень у майбутньому.
   XV щорічний круглий стіл До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту відбувся в Німецькому культурному центрі Goethe-Institut в Україні.
Щорічний круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти» - це майданчик для обговорення гострих і надзвичайно актуальних для українського суспільства проблем толерантності, протидії антисемітизму та гомофобії, налагодження міжнародного співробітництва в галузі збереження пам`яті про Голокост.
   Цей щорічний круглий стіл спрямований на заохочення громадських дискусій щодо вшанування пам’яті жертв Голокосту в українському суспільстві, сприяння дослідженню та викладанню питань про Голокост в Україні.

   В офіційному відкритті заходу вшанування пам'яті у приміщенні Goethe-Institut в Україні брали участь представниці та представники посольств Ізраїлю (Йоав Бистрицьки), Німеччини (Катарина Шаупп-Карманн), Великої Британії (Мелінда Сіммонс), а також директор Українського інституту національної пам'яті (Антон Дробович) і директор Національного музею історії України у Другій світовій війні (Юрій Савчук).

 

      Під час круглого столу відбулась презентація книжкових видань, а також, було представлено доповіді присвячені різним аспектам досліджень про Голокост.


Шеховцова-Бурянова Вікторія
Аспірантка кафедри філософії та міжнародної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook