Надання якісних освітніх послуг магістрам автомобільного транспорту кафедрою технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка

25 січня 2022 року
Кожен, хто перестає вчитися, старіє,
хто продовжує вчитися, залишається молодим.
Генрі Форд
    Цілісіньке життя люди вчаться чомусь новому, навіть не помічаючи цього, адже кожна подія в нашому житті вчить нас, дає нам можливість здобути певні навички.
   Враховуючи ці навички, а також сучасні виклики, що стоять перед світовою спільнотою в освітній діяльності, науково-педагогічними працівниками кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка забезпечується дотримання наступних кластерів до студентів в організації освітнього процесу освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» магістратури механіко-технологічного факультету: 
Наполегливість: потрібно бути наполегливим, але ненав’язливим.
Антиледачість: більшість молодих людей приїжджаючи у велике місто забувають чого приїхали, радіють довгоочікуваній свободі і починають лінуватися. Шановні студенти! Це неправильна тактика! Так, за Ваші пропуски Вас ніхто не буде лаяти чи карати. Проте перед сесією Ви раптом побачите себе у списках на відрахування. Головне правило боротьби з лінню – “Ніколи не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні”!
Уважність: Ви повинні добре ладити з одногрупниками, уважно вивчати своїх викладачів, знайомитись зі студентами старших курсів. Усі вони знають важливу і необхідну для Вас інформацію! Тут доречна фраза: “Хто володіє інформацією – той володіє світом”.
Допитливість: цікавтесь предметом, задавайте питання на парах, питайте про додаткову літературу, отримуєте “плюсики”. Викладач відзначить Вас та заохотить.
Самостійність: хочете вчитися – вчіться, хочете дізнаватися додаткову інформацію – ідіть і шукайте. Вам доведеться навчитися самому організовувати свій час. Розподіляти сили і вчитися розставляти пріоритети.
Стресостійкість: Університет – перевірка на міцність. Якщо Ви хочете чогось навчитись, не реагуйте гостро на проблеми, що виникають, будьте завжди на позитиві!
   Мабуть усім студентам добре відома фраза: «Спочатку ти «працюєш» на залікову, потім залікова «працює» на тебе». Це напевно золоте правило усіх студентів в усі віки.
   Навчання в університеті дає можливість поглиблювати свої знання, безперервно вчитись та інтелектуально вдосконалюватись. На кафедрі усі викладачі займаються науковою діяльністю, та активно долучають студентів до участі в наукових конкурсах. Зокрема, студенти освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» магістратури механіко-технологічного факультету долучаються до конкурсу фірми Mann+Hummel та до реальних наукових проєктів під час проходження виробничої практики в центрі оцінки відповідності колісних транспортних засобів та наукових досліджень системи технічного регулювання Державного підприємства "Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут", що займається формуванням нової стратегії розвитку та вдосконалення наукової, технологічної та правової бази транспортного сектору економіки країни, із зосередженням на таких аспектах, як безпека, екологія, якість надання послуг, економічна ефективність та конкурентоспроможність транспорту, енергозбереження і впровадження альтернативних моторних палив.

 

  На механіко-технологічному факультеті особлива увага приділяється питанню вдосконалення викладацької майстерності і підвищенню кваліфікації науково-педагогічних працівників. Для цього застосовуються різні прийоми, зокрема й залучення науково-педагогічних працівників до програм наукового стажування у тому числі й міжнародних. Саме такі заходи сприяють професійному розвитку науково-педагогічних працівників кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка і росту їхньої професійної майстерності, що безумовно віддзеркалюється на якості освітнього процесу для студентів магістратури автомобільного транспорту. Тож, протягом 13 вересня - 24 жовтня 2021 року, за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, Іван Роговський проходив міжнародне стажування в Чеському технічному університеті (місто Прага) за програмою "Прикладні науково-технічні дослідження: європейський досвід і напрями розвитку".  

     Прозорість освітнього процесу та якість надання освітніх послуг забезпечується проведенням відкритих лекцій науково-педагогічними працівниками кафедри, що відповідає загальним принципам освітньої діяльності факультету. Так в осінньому семестрі 2021-2022 н.р. відкриті лекції проведені професорами кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка Валерієм Войтюком та Іваном Роговським, відповідно, з навчальної дисципліни “Теоретичні основи технічної експлуатації машин” на тему «Обґрунтування систем технічної експлуатації машин, об’єктів і засобів» та з навчальної дисципліни “Випробування автомобілів і двигунів” на тему «Особливості випробувань скла автомобілів на світлопроникність, двигунів на токсичність і гальмівний шлях авто». Лекційні заняття було проведено у відповідності до програм навчальних дисциплін і спрямовано на набуття загальних і спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу. Варто відмітити стовідсоткову присутність на лекції студентів освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» підготовки фахівців другого магістерського рівня вищої освіти з спеціальності 274 «Автомобільний транспорт».

     На велику увагу заслуговує обрана тематика магістерських кваліфікаційних робіт, у якій представлено майже увесь спектр сучасних інноваційних інженерних досліджень, серед яких такі актуальні питання особливості інженерного менеджменту в аграрному секторі економіки України як: діагностування технічного стану автомобільного транспорту, екологічність та економічність експлуатації автомобільного транспорту тощо. Дослідження магістрантами подібної тематики свідчить про значний науковий потенціал науково-педагогічного складу кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка та змістовну роботу спрямовану на підвищення фахової компетентності студентів магістратури спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» механіко-технологічного факультету.

     Розвивайте і вдосконалюйте своє вміння вчитися, адже студентське життя така чудова пора у нашому житті
і не варто витрачати її дарма!


Іван Роговський,
завідувач кафедри технічного сервісу
та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook