Актуальні питання організації навчання і збереження здоров’я колективу університету обговорено на засіданні оперативного штабу

24 січня 2022 року
     Оперативний штаб НУБіП України з профілактики захворювань на Covid-19 та упередження розповсюдження коронавірусної інфекції провів 21 січня 2022 року чергове засідання присвячене розгляду важливих питань.

     На засіданні розглянуті надзвичайно важливі і актуальні питання:

  1. Аналіз результатів моніторингу захворюваності науково-педагогічних працівників та студентів університету на Covid-19.
  2. Розробка рекомендацій ректорату щодо організації і проведення навчальних занять у другому семестрі з 7 лютого 2022 року.
  3. Про результати проведення третьої бустерної дози вакцинації серед викладачів та працівників університету.

     На початку засідання голова оперативного штабу проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша поінформував членів штабу про стан захворюваності серед викладачів і студентів та результати роботи штабу по вакцинації викладачів і студентів університету. Сергій Миколайович зазначив, що у світі та Україні стрімко зростає кількість нових випадків COVID-19 через «Омікрон». Цей штам у 2,9 раза заразніший, ніж «Дельта». Важливо у разі появи перших симптомів відразу звернутися до лікаря, щоб зупинити розповсюдження вірусу і зменшити ризик ускладнень від коронавірусної хвороби.

    Важливим під час навчання є дотримання санітарно-епідеміологічних вимог щодо протидії та запобіганню поширення захворювання на Covid-19. Особливо звернув увагу на дотримання масочного режиму, дистанції під час спілкування, провітрювання аудиторій. Комендантам навчальних корпусів, завідувачам гуртожитків здійснювати температурний моніторинг під час доступу до приміщень, в разі виявлення підвищеної температури - 37,5 градусів, рекомендувати працівникам і мешканцям звернутися до сімейного лікаря. Працівники повинні проінформувати керівників про власний стан здоров’я та дотримуватись самоізоляції на момент медичного обстеження та встановлення діагнозу захворювання.

     Наголосив, що розроблені рекомендації та вжиті заходи дозволили знизити рівень захворювання на Covid-19 та вберегти життя і здоров’я всіх категорій працівників університету. Першочергове завдання для ректорату та оперативного штабу з профілактики захворювань на Covid-19 нашого університету, є здоров’я співробітників!

     Член оперативного штабу директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський поінформував штаб про особливості і проблемні питання, які виникали в ході організації і проведення першої бустерної вакцинації викладачів та працівників університету. Першу бустерну дозу отримали 132 працівника. Зазначив, що за результатами проведення заходів з вакцинації в університеті напрацьовано величезний досвід і подякував всім членам штабу за сприяння і допомогу, особисту участь на всіх етапах проведення вакцинації. 

     Адміністрація КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва постійно сприяє в проведенні бустерної дози вакцинації викладачів та працівників за узгодженим графіком на території нашого університету. На офіційній вебсторінці університету будуть розміщатися відповідні оголошення про наступні етапи бустерної дози вакцинації.

НАГАДУЄМО ОСНОВНІ ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ!

  1. Якщо у вас спостерігається температура, кашель або утруднення дихання, виражені інші застудні симптоми, якомога раніше зверніться до лікаря сімейної медицини, або викличте швидку медичну допомогу, в гуртожитку обов'язково повідомте чергових або коменданта!
  2. Прикривайте рот і ніс згином ліктя або серветкою під час чихання чи кашлю, після використання негайно викиньте серветку!
  3. Не торкайтеся обличчя (рота, носа, очей)!
  4. Підтримуйте соціальну дистанцію, не потискуйте руки, не обіймайте та не цілуйте інших людей, не діліться їжею, посудом, чашками та рушниками!
  5. Уникайте тісного контакту з усіма, хто має симптоми застуди чи грипу!
  6. Провітрюйте приміщення, робіть вологе прибирання, протирайте поверхні, на які міг потрапити вірус з використанням дезінфікуючих розчинів!
  7. Виконуйте всі вимоги стосовно продуктів харчування - миття, зберігання, термічна обробка!
  8. Уникайте контакту з тваринами!
  9. При спілкуванні з іншими в аудиторіях, в гуртожитку, в транспорті, в суспільних місцях обов'язково носіть захисні маски, вчасно їх змінюйте!
  10. Руки захищайте спеціальними рукавичками, або якомога часто мийте їх з милом і використанням дезінфікуючих розчинів!

     Тож дотримуємося вимог, не піддаємося паніки, бережемо власне здоров’я і здоров’я рідних!

ЗДОРОВА ДУША ОЗНАЧАЄ ЗДОРОВИЙ ДУХ
У ЗДОРОВОМУ ТІЛІ.
Soul Eater

 

Геннадій Ржевський,
член оперативного штабу
з профілактики захворювань на Covid-19,
директор ННЦ ВР і СР

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook