Бронзові нагороди наших студентів на «Зимовому фестивалі» з пляжного футболу

23 січня 2022 року
м. Київ

      Завершився перший «Зимовий фестиваль» пляжного футболу, у якому взяли участь і наші студенти.

 

     Пляжний футбол або бічсокер – це вид спорту, заснований на правилах гри традиційного футболу. Змагання проводяться на піщаних пляжах, при цьому особливе значення має техніка володіння м'ячем і швидкість пересування по грузкій поверхні.
     М'який і в'язкий пісок змушує гравців багато імпровізувати, використовувати красиві технічні прийоми (наприклад, удари в падінні через себе – «ножицями» або «бісіклетами»). Компактні розміри ігрового поля (28 на 37 метрів) дозволяють гравцям забивати практично з будь-якого положення, навіть прямим ударом від своїх воріт. Відповідно, за гру можна побачити аж до 60-ти ударів по воротах суперника (для порівняння, у великому футболі 20 ударів по воротах на обох суперників вважається пристойним показником). Голи забиваються практично кожні 3-4 хвилини, а середня результативність матчу становить близько 11 забитих м'ячів за гру (у традиційному футболі останнім часом норма 2,5 голи).
     Матчі та турніри з пляжного футболу стають іще більш видовищними завдяки шоу-програмам і, зокрема, черлідингу. Попри видиму простоту гра вимагає гарної фізичної підготовки і поширення сприяє розвитку фізичної культури.
    В Україні до цього часу змагання з пляжного футболу проходили лише улітку, але завдяки будівництву критого майданчику у «Місті спорту» в Гідропарку вперше в історії українського бічсокеру змагання з цього виду спорту стали можливими і в інші пори року. Перші зимові змагання відбулися з 17 по 19 грудня 2021 року. У фестивалі взяли участь 8 команд з міста Києва. Ці змагання стали дуже доречними для підвищення майстерності студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», які обрали футбол своєю спеціалізацією. У період міжсезоння у змаганнях з футболу, пляжний футбол є потужним інструментом розвитку фізичних якостей футболістів.
 
 
   У підготовці до змагань взяли участь 5 студентів спеціальності «Фізична культура і спорт» і 5 студентів-футболістів з інших спеціальностей. По результатах тренувань 5 найкращих спортсменів: Андрій Пашко (механіко-технологічний факультет), Віктор Головатюк (гуманітарно-педагогічний факультет, спеціальність «Фізична культура і спорт»), Данило Кунцевич (ННІ ЕАЕ), Тимофій Вербицький, Олег Сіренко (підготовчі курси НУБіП України) були запрошені до столичної команди «Альтернатива» і взяли участь у Фестивалі.
     За результатами змагань команда «Альтернатива» посіла 3 місце, а Андрій Пашко став кращим бомбардиром.
     Нагороди вручали президент АПФУ Андрій Павелко і віцепрезидент АПФУ Вадим Костюченко.
 
Микола Костенко,

завідувач кафедри фізичного виховання 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook