Ректорат обговорив підготовку університету до нового навчального року

26 серпня 2014 року

Очільник університету Станіслав Ніколаєнко ще раз привітав присутніх із Днем Незалежності України та наголосив, що не за горами початок нового навчального року, святкування Дня знань. Тож на плечах колективу лежить велика відповідальність.

На початку засідання Станіслав Миколайович урочисто вручив нагороди Міністерства освіти і науки України працівникам університету. За багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну діяльність, підготовку висококваліфікованих фахівців для АПК, вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки Подякою відзначено доцентів Олександра Кайдика, Анатолія Міщенка, Ірину Сопівник, Василя Хмельовського, професорів Івана Григорюка, Володимира Костюка, Василя Туринського та завідувача кафедри біржової діяльності Ігоря Охріменка

Потому члени ректорату перейшли до розгляду порядку денного. І розпочали з ходу підготовки конференції трудового колективу по проведенню виборів ректора університету. За інформацією голови оргкомітету Івана Гаврилюка, підготовчі заходи здійснюються успішно. Нагадаємо, що вибори відбудуться 29 серпня  о 10-й годині на конференції трудового колективу. Реєстрація розпочнеться з 9-ї. Усім делегатам необхідно мати при собі документи, які посвідчують особу.

Другим питанням був розгляд Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020». Станіслав Ніколаєнко зазначив, що вона пройшла попереднє обговорення на засіданнях ректорату та робочих нарадах, в колективах інститутів. Отримано більше ста пропозицій. Близько 90% висловлених пропозицій щодо її поліпшення враховано. «Голосіївська ініціатива-2020» має стати дороговказом для нашого колективу. До речі, її проект розміщено на сайті університету. Тож кожен міг і може з ним ознайомитися. За словами очільника університету, в листопаді-грудні буде розроблено чіткий план для реалізації програми на 2015 рік. Такі плани будуть прийматися щорічно.

Про підготовку до вченої ради університету, яка традиційно відбудеться перед початком навчального року, поінформувала проректор-головний вчений секретар Тетяна Балановська.

Директор ННЦ  виховної роботи та соціального розвитку Дмитро Черкашин доповів про готовність до проведення першовересневого свята. У театралізованому дійстві візьмуть участь більше 700 першокурсників. Завершується впорядкування стадіону, на якому, за традицією, пройдуть урочистості. Ще тривають репетиції.

1 вересня з 8.00 до 9.30 планується вручення першокурсникам залікових книжок та студентських квитків на факультетах.

О 10-й годині розпочнеться урочиста частина. Сценарій свята передбачає культурно-мистецький блок, спортивні змагання і власне посвячення у студенти. На стадіоні виступлять поет-пісняр Вадим Крищенко, заслужені артисти України Наталія Шелепницька, Роман Рудий. З Ірпінського економічного коледжу завітає ансамбль барабанщиць «Літаври».

Університет відвідають почесні гості, в т.ч. іноземні делегації з Польщі, Чехії, Словаччини та ФРН. За традицією, будуть вручені регалії почесних професорів і докторів НУБіП України. Відбудеться вшанування пам’яті жертв війни та Героїв Небесної Сотні.

За пропозицією студентства вирішено не робити святкової дискотеки 1 вересня у зв’язку із трагічними подіями на Сході України. Планується з 18 години провести концерт-реквієм, присвячений зміцненню державності України.

На засіданні заслухано звіти керівників ННІ щодо виконання планів діяльності. Так, директор ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва Микола Цвіліховський доповів, що в інституті активно велася робота за усіма напрямами. Набрано рекордну кількість студентів - 491 (у минулому році було 404). Частка контрактників склала 26%. Діють чотири спеціалізовані вчені ради. Працює колектив і над проведенням міжнародних конференцій. Готується проект угоди про співпрацю із Болонським університетом. Студенти вже мають можливість проходити практику, аспіранти –  стажування в університетах-партнерах.

Директор технічного ННІ Валерій Дубровін прозвітував про хід робіт в 11-му навчальному корпусі. Встановлено відеонагляд внутрішнього подвір’я будівлі. Підготовлено виставковий майданчик: тут до Дня знань відкривається виставка новітньої сільськогосподарської техніки, яку надають наші фірми-партнери. Вона діятиме в основному до середини вересня.

В інституті вперше формуються дві англомовні групи студентів. А його магістрів відібрано для навчання у Чеському університеті наук про життя.

Директор ННІ енергетики і автоматики Володимир Козирський розповів про готовність навчальних корпусів і гуртожитків, в яких мешкають студенти факультету енергетики і автоматики. В плані міжнародних зв’язків, завершено 10-тимісячне стажування аспірантки з Польщі Джоанни Алексіюк, а Юрій Звєрєв навчався у Талліннському університеті. Розпочато реалізацію програми подвійних дипломів з Варшавським університетом наук про життя. Щодо виробництва, то проведено енергоаудит в НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка. 

Жодне засідання ректорату не обходиться без розгляду питань по відновленню 3-го корпусу. За інформацією першого проректора Ігоря Ібатулліна, за півтора місяця благодійний фонд університету «Перспектива НУБіП України» поповнився на 911 тис. грн. Його кошти спрямовані на відбудову 3-го навчального корпусу. До цієї акції долучилися 105 осіб. Вже виготовлені металеві конструкції, заготовлено дерево на дах. За інформацією Валерія Іщенка, проректора з навчально-науково-виробничих питань розвитку і адміністративно-господарської діяльності, станом на 22 серпня в решті-решт виготовлений проект відновлення корпусу, проведена його експертиза.

На завершення ректорату Станіслав Ніколаєнко додав, що нас чекають нелегкі часи. Ще багато роботи у гуртожитках, потрібно постійно дбати про енергозбереження, підготувати університет до можливих відключень тепла в зимову пору. Перед проректорами Володимиром Курилом та Сергієм Квашою поставлено завдання розробити план запровадження Закону України «Про вищу освіту» в життя університету. Ніколаєнко наголосив на новій якості міжнародної роботи, залучення до навчання іноземців. 

Також очільник університету Станіслав Ніколаєнко від імені усього трудового колективу привітав голову первинної профспілкової організації Івана Петровича Гаврилюка з днем народження.

На засіданні обговорювалися і інші питання життєдіяльності університету.

Прес-служба НУБіП України

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook