Софія Сальник: Участь у семінарах німецького навчально-методичного центру Зонненберг вже стає традицією

11 січня 2022 року

 Уже не перший рік представники нашого університету беруть участь в семінарах Зонненберг, під час яких досвідчені експерти діляться своєю думкою щодо багатьох актуальних глобальних питань політики, історії, соціології тощо.

     Цього разу протягом трьох днів учасницями пізнавальних семінарів стали студентки 3-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету Сальник Софія та Баламут Анастасія. Студентки розповідають, що темою нинішніх семінарів була Європа в політичних, історичних та культурних аспектах. Доповідачі мали змогу продемонструвати свої презентації з найрізноманітніших тем: Європа в українській перспективі, що означає бути європейцем, Європейський суд та права людини, цивільне суспільство у Європі та багато інших. Учасники порівнювали минулу та теперішню ситуацію у Європі, висловлювали свої припущення щодо подальшого розвитку німецько-польських відносини, а також спільно роздумували над майбутнім Європи загалом.

     Однією з найцікавіших тем для студенток стала тема «Британія після Брекзіту». Семінари проводилися двома мовами – німецькою та англійською, а також супроводжувалися синхронним перекладом з однієї мови на іншу, щоб впевнитися, що кожен учасник повністю зрозуміє ідею доповідача, а також повноцінно донесе до публіки свою власну думку. Семінари стали надзвичайною можливістю для студентів нашого університету розширити та збагатити свої знання про Європу, її минуле, сьогодення і майбутнє. Уважно слухаючи доповідачів, вони також мали змогу поставити запитання з тем, які найбільше їх зацікавили, що також було надзвичайно зручно та корисно.

     Метою семінарів було почути голоси представників різних частин континенту, передбачити, з якими проблемами Європа зіткнеться в майбутньому році та подумати, як їх вирішити, і на думку Софії та Анастасії, учасникам семінарів це цілком вдалося.


Софія Сальник,
студентка спеціальності «Філологія. Німецька мова»
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook