Турбота про екологічний стан водних об’єктів починається з кожної людини!

28 грудня 2021 року

    Екологічні проблеми, захист навколишнього середовища, та зокрема водних об’єктів від забруднення, є надзвичайно важливим питанням сьогодення в усьому світі. В рамках проведення кураторської години доцентом кафедри гідробіології та іхтіології зі студентами 3 курсу піднімалися питання забруднення природних водойм, з метою формування у молоді культури дбайливого ставлення до довкілля. На даному семінарі розглядалися проблеми забруднення та погіршення стану природних водойм.

    Так, Ольга Пашкевич, розповіла про екологічні проблеми р. Стугна, що, протікає у м. Васильків, Київської обл., які пов’язані із токсичними скидами з місцевих підприємств.

     Анастасія Строканова підняла питання антропогенного забруднення, зокрема будівельними відходами водойми озер Небреж, Мартишів та Тягле, а також самостійно в домашніх умовах дослідила зоопланктонні організми водойм.

     Вікторія Меркулова розповіла про небезпеку надходження до водойм стічних вод забруднених відходами виробництва молочної продукції.

     У підсумку прийшли висновку, що забруднення води – це серйозна екологічна проблема і кожен громадянин повинен це розуміти, і хоча б намагатися не допускати погіршення стану водних об’єктів.

А. Базаєва,
доцент кафедри гідробіології
та іхтіології
Анастасія Строканова,
студентка 3 курсу
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook